Skip to content

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Kontoret er gået på juleferie, hjemmesiden er klar til at betjene dig. Vi er tilbage ved telefonerne den 6. januar. Er du ikke tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du klikke på linket til højre 👉

Tilmelding til nyhedsbrev
lækre Gulerodsbrud

LÆR AT BAGE VERDENS BEDSTE GULERODSBRUD

LÆR AT BAGE VERDENS BEDSTE GULERODSBRUD

LÆR AT BAGE VERDENS "BEDSTE" GULERODSBRUD

 

Hos FOF Sydøstjylland fejrer vi World Baking Day 15. maj med denne helt fantastiske opskrift på gulerodsbrud. 

Opskriften er fra Norsmor, der selv anbefaler de her dejlige brød til en gåtur i skoven, sammen med en kop varm kakao lavet over bål.

 

Portion: 16 boller - Tid: 1 time og 45 minutter

 

Du skal bruge:

  •  50 g gær
  • 900-950 g mel
  • 5dl lunket vand
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solsikkeolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 revet gulerødder
  • 2 små håndfulde solsikkekerner
  • 3 æg m/l

Fremgangsmåde:

  1. Start med at smuldre gær ned i en skål og tilsæt vand. Rør godt rundt indtil gæren er opløst.
  2. Tilsæt det meste af melet og gem ca. 50 g til æltning.
  3. Herefter tilsættes salt, honning, kardemomme og olie.
  4. Dejen æltes sammen til den er smidig.
  5. Lad dejen hæve 45-60 minutter og gør 2 bageplader klar imens.
  6. Når dejen har hævet, tilsættes de revede gulerødder, æg og solsikkekerner.
  7. Bland det hele godt sammen med fingrene. Det skal gerne føles lidt som om dejen falder fra hinanden i klumper.
  8. Fordel dejen til 14-16 boller.
  9. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 210 grader og bag dem til de er flotte gyldne på toppen i ca. 15 minutter.
 

Har du mod på at lære flere spændende opskrifter?

Så tag med på et af vores mange madlavningskurser, hvor vi tilbyder kurser i både det søde og det salte køkken. Se vores aktuelle kurser for dig i Vejle, Horsens, Hedensted eller Billund.