Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Lyengar yoga Lyengaryoga krop bevægelse smidighed styrke træning

Iyengar yoga for begyndere og letøvede

Iyengar yoga er en både målrettet og omsorgsfuld form for Hatha Yoga, der træner styrke, balance, smidighed og jordforbindelse for både krop og sind - så du over tid kan opleve større frihed og velvære i dit liv. Sammen med træningen af åndedrættet giver det både mere energi, ro og klarhed. 

Du kommer hele kroppen igennem i løbet af timen og får trænet stabilitet, mobilitet og styrke med øvelser af varierende grader af udfordring. Timen afsluttes hver gang med afspænding og åndedrætsøvelser, der restituerer og bringer dig i kontakt med en dybere indre ro.  

Det særlige ved Iyengar Yoga er:
• at timen er med afsæt i holdets niveau og fysiske formåen, så alle oplever at hele kroppen trænes og oplever fremskridt i eget tempo - på en både tryg og effektiv måde.  

• At der bruges yogaredskaber og at underviseren hjælper individuelt med tilpasning af stillingerne, så du får fuldt udbytte af øvelserne.

• At underviseren har en grundig uddannelse med indgående forståelse for anatomi og yogateori, og sørger for at alle udfører stillingerne på en sund måde, hvor du får styrket både muskler, bindevæv, led, knogler og organer. Herved får du fuldt udbytte af øvelserne, og samtidig lærer at tage hensyn til eksisterende skavanker og undgår skader. Dette skaber et solidt og holdbart grundlag for din yogapraksis, så du trygt kan få glæde af yogaen både på holdet og derhjemme. 

Glæder mig til at se dig på mit hold 🙌

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 06.11.2024 19:15-20:45 FOF Horsens Jens Friis-Pedersen
2 Onsdag 13.11.2024 19:15-20:45 FOF Horsens Jens Friis-Pedersen
3 Onsdag 20.11.2024 19:15-20:45 FOF Horsens Jens Friis-Pedersen
Se alle Se færre

Jens Friis-Pedersen

Jens er certificeret Iyengar® Yogalærer, har trænet yoga i 20 år og undervist i over 10 år.

“Jeg går ind for at skabe en tryg og afslappet stemning på mine hold, med rummelighed og plads til både fordybelse, nysgerrighed og humor. Mit mantra er: yoga er for alle - uanset alder, køn eller kropstype. For mig er yoga først og fremmest en vej til mere glæde, frihed og tilfredshed i både krop og sind. 

Kroppens og sindets trivsel er nært forbundne. Yoga er både fysisk og mental træning - med fokus dels på at bringe kroppen i anatomisk og fysiologisk balance, og dels øge din kropsbevidsthed, mentale fokus samt din evne til selvindsigt og -omsorg. 

Jeg underviser på en både målrettet og omsorgsfuld måde, så du kan opleve fremskridt fra gang til gang, og med en særlig opmærksomhed for - og hensyn til - lige præcis de styrker, svagheder og skavanker du har. 

Mit mål er, at du opnår en større kropsintelligens og -glæde, styrker din krop og får en bedre kontakt til din kerne, der er grundlaget for en stabil og holdbar yogapraksis.
 
De fysiske stillinger og åndedrætsøvelser gør din krop sundere og stærkere. Du forbedrer din stabilitet, smidighed og styrke. Du lærer også at skabe ro og energi, samt passe på dig selv og forebygge skader.

Men der er min erfaring, at udviklingen af din fysiske formåen i yoga’en overstråles af den værdi du med tiden vil opleve i den voksende indre styrke, nærvær og livskraft - lige fra det udgangspunkt, du kommer med.”