Skip to content
Besøg Thornæs Destilleri med FOF Nordsjælland

Thornæs Destilleri – whisky og gin i Nordsjælland

Kom med på en skræddersyet tur til Thornæs Destilleri – det første whiskydestilleri i Nordsjælland.

I de smukkeste omgivelser tæt på Gribskov Skov i Kagerup finder du gården Falkendal, der gemmer på det første destilleri i Nordsjælland, der fokuserer på produktion af dansk single malt whisky.

Det er Thornæs Destilleri, der udover whisky også fremstiller en række andre spiritusprodukter så som gin og snaps i det rustikke og charmerende destilleri.

Til dette skræddersyede arrangement skal vi have et unikt indblik i de arbejdsprocesser, der skal til for at kunne forvandle vand, gær og malt til whisky. Og mens der fortælles om den øvrige produktion, herunder hvordan krydderier, urter og frugt bliver til gin, snaps og brandy, starter vi med en lille smagsprøve på råsprit.

Vi kommer også på rundvisning i destilleriet med de smukke kobberkedler og ser de mange typer af tønder, mens vi bliver klogere på, hvorfor kedlerne er lavet af kobber, og hvordan træfadene virker på råspritten.

Efterfølgende får vi en guidet smagning af et aktuelt udvalg af produkter, primært gin og whisky, mens vi bliver guidet igennem produkternes udtryk, smagsnoter og serveringsforslag.

Afslutningsvis vil der være mulighed for at købe lidt godt med hjem fra destilleriets gårdbutik – til specielle fredagspriser.

Så kom med til en helt særlig aften på Thornæs Destilleri og få et indblik i processer og fremstilling samt smagning af op til flere af destilleriets produkter.

Værd at vide

Arrangementet inkluderer rundvisning, foredrag og smagning af fire aktuelle produkter og med mulighed for gode køb i butikken med 10 % på udvalgte varer.

En del af arrangement er stående og foregår dels på destilleriet og ude ved tønderne, så medbring varmt overtøj.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 01.11.2024 17:00-19:00 Thornæs Destilleri Marianne Bentzen
Underviser

Marianne Bentzen

Marianne Bentzen har både guidede rundvisninger og underviser i motion og dans – og hun brænder for at formidle primært nye byrum og kulturskatte, ligesom hun med stort engagement underviser i bevægelse af hele kroppen og forskellige stilarter inden for dans.

Marianne er oprindeligt uddannet Exam.com. og har arbejdet med kommunikation, marketing og relationer, og hun er desuden autoriseret guide med mange udflugter i bagagen. Tidligere har hun danset showdans på eliteniveau i over 18 år, undervist børn i gymnastik og afprøvet mange motionsformer.

Siden 2018 har Marianne udelukkende arrangeret og afholdt guidede rundvisninger og undervist. Som rundviser er hun kendt for at tale højt og tydeligt, være meget engageret og en god formidler. Og når hun underviser er det med høj energi og stor variation, samtidig med at hun sørger for at sætte niveauet, så det er tilpasset holdet. Desuden tager hun løbende kurser i bl.a. osteoporose, salsa og kropsbevidsthed.

Hvis du har nogle konkrete spørgsmål til Mariannes guidede ture eller undervisning, så er du velkommen til at kontakte hende på: mariannebentzen@gmail.com.