Vi er i gang med at oprette forårets aktiviteter. Kurser, foredrag og udflugter kommer på hjemmesiden løbende, indtil alt er klar fra ca. midt december.
Vi er i gang med at oprette forårets aktiviteter. Kurser, foredrag og udflugter kommer på hjemmesiden løbende, indtil alt er klar fra ca. midt december.
Løg fritters, der kaldes ’Pakora’ på hindi er løg overtrukket med en dej af krydret kikærtemel (melet af ’channa dal’; dvs. Gram linser). Kikærtemel er et næringsrigt og glutenfrit mel.
Bland først de tørre ingredienser i en stor skål:
Tilføj vandet gradvist i skålen, mens der røres med et piskeris. Rør blandingen kraftigt indtil dejen er jævn og glat, dejen skal også være luftig og flydende. På grund af proteiner er dejen klisteret, og derfor hænger den godt ved. Smag gerne til med salt.
Lad dejen stå dækket i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter friske koriander for mere smag.
Klargør og skær alle løgene i ringe, så de er blevet til lange strimler. Stil et fad dækket med et par lag køkkenpapir og sæt en tung gryde med 4 cm. olie ved middelhøjt blus, til olien bliver godt varm (ca. 180°C). Olien er klar at stege, når en dråbe af dejen ikke sætter sig til bunds.
Imens fordeler man ringene af løg og dypper dem i skålen og vender løgstrimlerne ganske lidt rundt i dejen. Strimlerne bliver dækket af et tyndt lag dej og er formeret som en kugle. Sæt dem til side på en lille tallerken indtil der ca. er 5 kugler klar til stegning.