Nem opskrift på græskarsuppe
Lav denne lækre og nemme græskarsuppe til aftensmad, når efterårets aftener begynder at blive kolde. Perfekt til hyggelige middagsaftaler eller bare til at gøre hverdagen mere smagfuld.
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 hokkaido græskar
- 4 kartofler
- 2 gulerødder
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk citronsaft
- olie
- chiliflager
- salt og peber
Topping
|
|
Fremgangsmåde:
Start med at skære græskaret midtover. Du kan enten bruge den med skrald eller skære det fra. Skrab derefter kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen i grove tern. Gør det samme med kartofler og gulerødder.
Skær løg i grove tern og svits sammen med presset hvidløg i en gryde med varm olie.
Tilsæt grøntsagerne og steg dem af med lidt chili ved middelvarme i ca. 2 minutter.
Hæld derefter vand og bouillonterninger i gryden. Vandet skal ca. dække 2⁄3 af grøntsagerne. Bliver suppen for tyk, kan du altid tilføje mere.
Læg låg på og lad suppen koge i ca. 15-18 minutter, til grøntsagerne er bløde.
Blend da suppen, til der ikke længere er klumper eller stykker i, men suppen har en blød konsistens. Tilsæt citronsaft og fløde og blend igen.
Smag til med salt og peber.
Anret evt. med græskarkerner og purløg.