Skip to content

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Kontoret er gået på juleferie, hjemmesiden er klar til at betjene dig. Vi er tilbage ved telefonerne den 6. januar. Er du ikke tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du klikke på linket til højre 👉

Tilmelding til nyhedsbrev
Børn og vand i FOF

Babytræning med far eller mor

Er babybassintræning godt ?

Ja det er rigtig god start efter fødslen for både forældre og baby. Det varme vand giver babyen den samme følelse af velvære, som den har oplevet under graviditeten. Vandet fremmer den motoriske udvikling og giver nærhed mellem forældre og baby.

I vandet har baby ikke en stor og tung ble på, intet tøj eller underlag, som forhindrer det i at bevæge sig fuldt ud. I vandet får baby fuld bevægelsesfrihed og undervisningen er tilrettelagt således, at baby er i centrum og lærer at være tryg både over og under vandet. Baby får desuden stimuleret åndedræt, fordøjelse, hørelse og syn samt lugte- berørings- og ledsansen.

Hvornår må baby være med ?
·        Barnets navle skal være helet og faldet af.   
·        Barnet skal veje over 4 kg og på dette tidspunkt kan baby holde på kropsvarmen og risikerer ikke at få infektioner via navlen. 
Min. 8 uger efter den beregnede fødselsdato. Baby skal være 2-3 måneder gammel og veje 4-5 kilo og det er vigtigt, at navlestrengen er lægt. 

Hvornår kan mor starte:   
·        Mor bløder ikke længere.   
·        Er barnet er født ved kejsersnit, skal syninger/klips være fjernet.   
·        Mor har været til 8 ugers undersøgelsen hos egen læge efter fødslen.   
·        Far kan begynde med babysvømning, imens I venter på mor er klar, hvis I gerne vil begynde med babysvømningen.

Hvad skal du bruge til træningen?
Til baby skal du have medbringe badeble og badebukser. Badebukser skal være tætsluttende omkring 'udgangene', den rigtige størrelse.
Badeble og badebukserne kan købes i nogle dagligvarebutikker, hos babyudstyrsbutikker, Matas eller på nettet. De kan IKKE købes til babysvømningen og Thyregod Badeland.

·  Minimum 2 håndklæder/morgenkåbe eller lignende - et til og bære barnet i ind og ud af svømmehallen og et tørt til og pakke dit barn ind I når du har badet det efter  svømningen.   
·  Vaskesæbe til barnet, da klor er hård for huden, - er det vigtigt at du får vasket alt kloren af.   
·  Mad til dit barn, hvis du ikke ammer. Børnene bliver normalt meget sultne af at svømme og har ofte brug for en flaske inden hjemturen.    
·  Der er pusleplads og babybadekar i omklædningen.
·  Husk en lille hue til når I forlader svømmehallen - selvom der ikke er koldt udenfor, vil barnets hår og øre være fugtige.

Pak til dig selv først, husk dit badetøj, håndklæde og eventuelt en badekåbe, da du kommer til at skulle stå og skifte baby, og der kan det være rart at have lidt tøj på.

Hvordan kommer du i bassinet med baby?

Hold baby med ansigtet udad og ryggen ind mod din mave, mens I går ned i det varme vand. Sænk med det samme barnet ned i vandet, og vend den lille om, så I kan se hinanden i øjnene. Mærk, hvordan vandet støtter dig i at holde dit barn. Bevæg jer lidt, så baby sanser, hvor skønt vandet kilder på hele kroppen.

Vi glæder os til at se dig og din guldklump til bassintræning 🙌. 

 

 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 27.01.2025 09:00-09:30 Thyregod Badeland Pil Bennike
2 Mandag 03.02.2025 09:00-09:30 Thyregod Badeland Pil Bennike
3 Mandag 17.02.2025 09:00-09:30 Thyregod Badeland Pil Bennike
Se alle Se færre
Pil Bennike, underviser ved FOF Sydøstjylland

Pil Bennike

Vandelementet har altid været min store passion, lige siden jeg kan huske. Min professionelle rejse i svømmeverdenen tog sin begyndelse før jeg fik mine uddannelser gennem DGI og SvømDanmark. Når jeg underviser, trækker jeg på disse erfaringer for at udnytte vandets egenskaber, skabende øvelser der styrker både led og muskler. Min primære mission er at sikre, at hver enkelt af jer føler jer trygge og har en dejlig oplevelse med vandet.

Jeg glæder mig til at se dig på holdet.