Skip to content

Hvorfor overses piger og kvinder med AD(H)D?

I forbindelse med ADHD-awareness måned inviterer FOF København og Nordsjælland til debatarrangement om kvinder og ADHD.

Få indsigt i, hvorfor mange piger og kvinder med ADHD får diagnosen langt senere i livet end drenge og mænd? Hvis overhovedet! Mens drengene typisk udredes i 7-8-års alderen, sker det først for pigerne langt oppe i teenageårene. Kvinder får i snit diagnosen 11,5 år senere end mænd. Samtidig fylder piger mindre end drenge i ADHD-statistikken.

Hvilke implikationer har den ulighed i skolealderen og ikke mindst senere i voksenlivet? Og hvilken rolle spiller de biologiske og sociale forskelle mellem kønnene for denne skævhed?

  • Undervejs kommer vi ind på:
  • Variationen i ADHD-symptomer mellem og på tværs af kønnene
  • Hormoner og den kvindelige cyklus betydning
  • ADHD-medicin
  • Komorbiditet

Oplæg og en personlig beretning og munder ud i en samtale mellem paneldeltagerne. Hvordan kan vi blive bedre til at opspore og sætte ind med den rette indsats? Lever du selv med ADHD, er du pårørende, arbejder indenfor psykiatrien, eller er du i det hele taget interesseret i de samfundsmæssige og kønspolitiske perspektiver i debatten, håber vi på at se dig til arrangementet.

Der bliver masser af mulighed for publikum til at komme til orde og stille spørgsmål.

Charlotte Jokumsens bog »At leve med AD(H)D som kvinde« kan købes signeret til en reduceret pris.

I panelet

Charlotte Jokumsen hos FOF

Charlotte Jokumsen, psykiater med egen klinik i Silkeborg, specialiseret i AD(H)D hos kvinder og forfatter til bogen »At leve med AD(H)D som kvinde«, der handler om, hvordan symptomerne på AD(H)D ændrer sig i takt med kroppens hormonelle svingninger f.eks. i puberteten, gennem menstruationscyklus, ved graviditet og i overgangsalderen. Charlotte har medvirket i et utal af podcasts og i ekspertpanel om emnet.

Bea Møgeltoft hos FOF

Bea Møgeltoft, uddannet lærer og cand.scient. i idræt og psykologi og har masteruddannelse i ledelse. Derudover er hun en skarp neurodivergent blogger og debattør. Bea blev først diagnosticeret som 55-årig og deler sin rejse og de omkostninger, det har haft for hende. Bea skriver om neurodiversitet på arbejdsmarkedet, menopause, træning mm på neurospiceupyourlife.dk

Moderator

Fadime Turan hos FOF

Fadime Turan er journalist og facilitator.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 21.10.2024 19:00-21:00 Kulturhuset UNION, Kbh N Fadime Turan

Flere foredragsholdere