Skip to content
Jacob Klaris-Jensen

Drømmen om toppen – fortællinger fra verdens højeste og fjerneste afkroge

Jacob Klaris-Jensen Jacob Klaris-Jensen

Der er garanti for eventyr, når man som Jacob Klaris-Jensen ynder at rejse til nogle af klodens mest isolerede og høje egne. For ofte viser det sig, at det er rejsen ud til bjergene og mødet med de fremmede kulturer, som ofte skaber eventyret. Det er der, hvor den sidste turistbus for længst er vendt om, at eventyret starter.

Jacob Klaris-Jensen Jacob Klaris-Jensen

I dette foredrag tager Jacob dig med på en lille håndfuld af sine mest spændende og spektakulære bjergture og ekspeditioner. Jacobs store hang til ekspeditionsliv og eventyr har ført ham på utallige rejser og ekspeditioner rundt omkring på fjerntliggende kontinenter.

Jacob Klaris-Jensen Jacob Klaris-Jensen

Du hører om nogle spændende udvalgte og meget forskellige historier fra Jacobs eventyr og ekspeditioner, som alle er krydret med fantastiske billeder og små anekdoter fra bjergbestigninger og rejser til fjerne isolerede egne.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 25.02.2025 19:00-21:00 Lyngby, Jernbanepladsen Jacob Klaris-Jensen
Jacob Klaris-Jensen
Foredragsholder

Jacob Klaris-Jensen

Jacob Klaris-Jensen er bjergbestiger, eventyrer og outdoor-iværksætter. Jacob har en uddannelse fra Forsvaret og er senere uddannet lærer, og han er en meget levende og rutineret oplægs- og foredragsholder.

Jacob har en udpræget passion for bjerge og rejser til fjerne isolerede egne. Han startede med at klatre og bestige bjerge i midten af 1990'erne og er i dag en af Danmarks mest erfarende bjergbestigere, guide- og klatreinstruktører, samt en meget rutineret ekspeditionsleder.

I skrivende stund har Jacob besteget mere end 120 bjerge, heraf en del bestigninger som guide. Hans store hang til ekspeditionsliv og eventyr har ført ham på utallige rejser og ekspeditioner rundt omkring på fjerntliggende kontinenter. Heraf kan bl.a. nævnes første danske bestigning af bjerget Gasherbrum II på 8035 m i Pakistan, som er en af de kun fjorten bjerge i verden over de magiske 8000 m.

Jacob har også på en måneds ekspedition besteget bjerget Peak på 6541 m i det vestlige Kina, som den første nogensinde.Udover bjergene har Jacob også kastet sig ud i en række eventyr og ekspeditioner, såsom første krydsning til fods fra syd-nord i Abadares massivet i Kenya, 4x4 ekspedition og off-road kørsel i Tibets højland og trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca i Peru.

Derudover har Jacob deltaget på ekspeditioner til Argentina, Tibet, Tanzania, Kina, Nepal og Pakistan.