Skip to content

Vi skåner miljøet og udgiver ikke længere et trykt katalog.

Læs mere her.
Omvisning i De Kongelige Repræsentationslokaler_Büro Jantzen-large

Kunsten på Kongens Christiansborg Slot

De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot har siden slottets genopførelse i 1920’erne dannet ramme om væsentligste begivenheder i Danmarkshistorien såsom proklamationen af nye regenter fra balkonen, statsråd, audienser, statsmiddage, kongelige fødselsdage og regentjubilæer.

Af samme grund er netop disse lokaler nogle af de smukkeste og mest righoldigt udsmykkede i hele Danmark.

Det er en storslået oplevelse at gå op ad den røde løber til etagen med De Kongelige Repræsentationslokaler, der foruden ekstravagante loftsudsmykninger, bonede gulve, træskærerarbejder og talrige forgyldninger også rummer en fin samling af kunst, der enten er skabt til slottet, såsom Bjørn Nørgaards gobeliner, eller som har overlevet slotsbrandene i 1700- og 1800-tallet. Her er historiske kunstværker af blandt andre Nicolai Abildgaard, C.W. Eckersberg, Thorvaldsen og Laurits Tuxen.

Kom med kunstformidler Helene Lykke Evers på opdagelse i De Kongelige Repræsentationslokaler og oplev kunsten i de imponerende sale med egen øjne.

Værd at vide

Entré til Christiansborg Slot er inkl. i prisen.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 25.10.2024 14:00-15:30 Christiansborg Slot Helene Lykke Evers
Helene Lykke Evers underviser hos FOF
Underviser

Helene Lykke Evers

Helene er mag.art. i kunsthistorie og storforbruger af museale kunstoplevelser. Hun har i mere end 10 år arbejdet som formidler og underviser ved flere forskellige museer og folkeoplysningsskoler i hele landet.

Som kunstformidler er det vigtigt for hende, at deltagerne på hendes hold har mulighed for at opleve kunsten med egne øjne. Hun er både informativ, underholdende og spørgende i sin formidling, da kunsten for Helene først bliver levende, når den bliver set og italesat af den nysgerrige beskuer.