Skip to content

Kontoret holder sommerferielukket fra og med fredag den 28. juni til og med onsdag den 7. august. Kontoret er lukket for personlig betjening frem til 1. september, men du kan træffe os fra 8. august på tlf. 6611 6845 mandag-torsdag kl. 10-14.

Vinsmagning-odense-fof

Vinkursus

Lær at bedømme og sætte ord på vin

I dette forløb behøver du ingen forudsætninger for at deltage – blot en god gang nysgerrighed! 

Du lærer at smage, bedømme og ”sætte ord” på en vins kvalitet ud fra nogle kriterier, som kan være ukendte for selv de mere rutinerede smagere. Vores menneskelige sanser er skarpere, end de fleste tror. Med ganske lidt træning vil du blive overrasket over, hvordan du vil blive i stand til at vurdere ting som garvesyre, frugtsyre, duft, fylde, alkohol, længde på eftersmag m.v. På baggrund af disse forhold, tager vi skridtet videre og arbejder også med vin- og madsammensætning.  

Undervejs kommer vi omkring vinlande som Frankrig, Italien, Spanien og den oversøiske verden. Vi taler om forhold som jordbund, klima, druer og måder at lave vin på. Det hele foregår i en afslappet atmosfære, hvor der ud over en analytisk tilgang også skal være plads til at nyde vinene. Vi smager 4 vine per undervisningsgang.

Udgift til vin kr. 75,- pr. gang afregnes direkte med underviseren, der er sommelier. 

Adgang til køkkenet
OBS. indgang fra parkeringsplads via trappeopgang. Ingen elevator.


Information

  • Dato 19.02.2025-02.04.2025
  • Adresse FOF Vindegade 74
    Vindegade 74
    5000 Odense C
  • Lokale køkken, 1. sal
  • Bemærkninger Udgift til vin kr. 75,- pr. gang afregnes direkte med underviseren. OBS. indgang fra parkeringsplads via trappeopgang. Ingen elevator

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 19.02.2025 18:30-21:15 FOF Vindegade 74 Jimmi Korsholm
2 Onsdag 26.02.2025 18:30-21:15 FOF Vindegade 74 Jimmi Korsholm
3 Onsdag 05.03.2025 18:30-21:15 FOF Vindegade 74 Jimmi Korsholm
Se alle Se færre

Jimmi Korsholm

”I 2008 smagte jeg en vin, som var en sand smagseksplosion. Dengang kendte jeg knap nok forskel på Riesling og Chardonnay, men jeg sprang hovedkulds ud i en uddannelse som sommelier. Siden dengang har vin været en kæmpe del af mit liv med utallige vinsmagninger, kurser og foredrag om vin. 

Vinens verden kan virke stor og uoverskuelig, men jeg gør det forhåbentlig nemmere for folk at få et overblik, så de ved, hvad de skal kigge efter, når de handler eller bestiller vin.” 


Jimmi Korsholm, sommelier og underviser i vinkurser 

Baggrund:

  • Uddannet sommelier ved Vinakademiet i København
  • Cand.scient. i Idræt & Sundhed fra Syddansk Universitet