Vi er i gang med at oprette forårets aktiviteter. Kurser, foredrag og udflugter kommer på hjemmesiden løbende, indtil alt er klar fra ca. midt december.
Vi er i gang med at oprette forårets aktiviteter. Kurser, foredrag og udflugter kommer på hjemmesiden løbende, indtil alt er klar fra ca. midt december.
I dette forløb behøver du ingen forudsætninger for at deltage – blot en god gang nysgerrighed!
Du lærer at smage, bedømme og ”sætte ord” på en vins kvalitet ud fra nogle kriterier, som kan være ukendte for selv de mere rutinerede smagere. Vores menneskelige sanser er skarpere, end de fleste tror. Med ganske lidt træning vil du blive overrasket over, hvordan du vil blive i stand til at vurdere ting som garvesyre, frugtsyre, duft, fylde, alkohol, længde på eftersmag m.v. På baggrund af disse forhold, tager vi skridtet videre og arbejder også med vin- og madsammensætning.
Undervejs kommer vi omkring vinlande som Frankrig, Italien, Spanien og den oversøiske verden. Vi taler om forhold som jordbund, klima, druer og måder at lave vin på. Det hele foregår i en afslappet atmosfære, hvor der ud over en analytisk tilgang også skal være plads til at nyde vinene. Vi smager 4 vine per undervisningsgang.
Udgift til vin kr. 75,- pr. gang afregnes direkte med underviseren, der er sommelier.
Adgang til køkkenet
OBS. indgang fra parkeringsplads via trappeopgang. Ingen elevator.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Onsdag 19.02.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
2 | Onsdag 26.02.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
3 | Onsdag 05.03.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
4 | Onsdag 12.03.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
5 | Onsdag 19.03.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
6 | Onsdag 26.03.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
7 | Onsdag 02.04.2025 | 18:30-21:15 | FOF Vindegade 74 | Jimmi Korsholm |
Se alle Se færre |
”I 2008 smagte jeg en vin, som var en sand smagseksplosion. Dengang kendte jeg knap nok forskel på Riesling og Chardonnay, men jeg sprang hovedkulds ud i en uddannelse som sommelier. Siden dengang har vin været en kæmpe del af mit liv med utallige vinsmagninger, kurser og foredrag om vin.
Vinens verden kan virke stor og uoverskuelig, men jeg gør det forhåbentlig nemmere for folk at få et overblik, så de ved, hvad de skal kigge efter, når de handler eller bestiller vin.”