Skip to content

Vi er i fuld gang med planlægning af den nye sæson. Nogle hold er allerede klar for tilmelding. Vi lægger løbende nye hold ud, så hold øje med hjemmesiden. Er du ikke tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du klikke på linket til højre 👉

Tilmelding til nyhedsbrev
jagt jagtsæson gevær friluftsliv udeliv

Jagttegnskursus

Den moderne måde at få nye netværk på, er ved at gå på jagt. Det kræver jagttegn og på kurset undervises i det lovpligtigestof til både den teoretiske og praktiske del af jagtprøven. Udover en del teori vil der også være færdsel i terræn og skydning til lerduer.

Jagt er i dag ikke noget, der går i arv, men i høj grad en livsstil for folk, der bruger det til at få nye netværk. Trenden ”fra jord til bord” og udsendelser om Bonderøven m.fl. styrker vores interesse for naturen, det simple liv og ikke mindst vores bevidsthed om, hvad vi spiser. Dyrevelfærd, økologi og bæredygtighed er meget oppe i tiden og styrker vores ønske om at vide mere om naturen. Jagt er en naturlig del af naturens kredsløb og ikke mindst en vigtig brik i naturforvaltningen, både i Danmark, den vestlige verden og i mange udviklingslande. Vildt er en vigtig og nødvendig fødekilde i store dele af verden, og selv om det ikke er en nødvendighed i Danmark, så er det både velsmagende og magert.

På kurset anvender vi lærebogen ”Jagttegnsbogen" fra Institut for jagt og omhandler emnerne vildtkendskab, hvor man skal lære at kende de forskellige pattedyr og fugle fra hinanden og have kendskab til yngleforhold m.v. Jagtlov, hvor man skal lære om hvor, hvornår og hvordan vi må drive jagt.

Våbenkendskab, hvor der ses nærmere på haglgeværer og rifler. Jagtformer og sikkerhed, hvor det drejer sig om, hvordan vi driver jagt og hvordan vi gør det uden risiko for os selv og andre. En del af kurset omhandler sikkerhed ved færdsel med skydevåben i terræn og afstandsbedømmelse til 6 vildtfigurer. Derudover skal der skydes til mindst 50 lerduer.

Kurset løber over 18 gange, hvoraf de 13 gange er teori (onsdag aften) og 5 er praktisk våbenbehandling og skydning (lørdag formiddag) i februar / marts måned (lørdage oplyses på kurset).

Du skal medbringe en ren straffeattest.

Prisen for bog, lerduer, patroner m.v. udgør ca. kr. 1000, der betales af kursisten udover kursusprisen.

Læs mere om jagt, jagttegn og vejen til at komme på jagt, på www.mitjagttegn.dk.

 


Information

  • Dato 15.01.2025-28.05.2025
  • Adresse FOF Horsens
    Ane Staunings Vej 21B
    8700 Horsens
  • Lokale Artemis
  • Bemærkninger Der skal påregnes udgifter til lærebog samt til lerduer/patroner. Yderligere information ved Rasmus Mazanti, 4037 7880 efter kl. 17.00. Der er undervisning i uge 7.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 15.01.2025 19:00-21:30 FOF Horsens Rasmus Mazanti
2 Onsdag 22.01.2025 19:00-21:30 FOF Horsens Rasmus Mazanti
3 Onsdag 29.01.2025 19:00-21:30 FOF Horsens Rasmus Mazanti
Se alle Se færre
Underviser

Rasmus Mazanti

Jeg har i godt 25 år fungeret som Jagttegnsunderviser og har en bred baggrund som jæger med haglbøssejagt og hundearbejde som kerneområde, men driver også riffel-, hav- & strandjagt. Jeg er uddannet jagttegnsunderviser fra Vildtforvaltningsskolen på Kalø. Derudover har jeg en uddannelse som flugtskydningsinstruktør og jagthundeinstruktør fra Danmarks Jægerforbund. Jeg har sørget for at holde mig ajour, både fagligt og jagtpolitisk, gennem tillidsposter i jagtforeninger, hundeklubber, Danmarks Jægerforbund og på skydebaner. 
At være jagttegnsunderviser kræver autorisation fra Naturstyrelser, som fornyes løbende med kurser og møder.
Læs mere om det at tage jagttegn og krav til undervisere m.v. på www.mitjagttegn.dk.