Skip to content
Keramik hos FOF København

Eksperimenter med gips

Gips er billedhuggerens foretrukne skitsemateriale, da det er forholdsvist nemt at arbejde med, og da de kridhvide gipsobjekter kan blive utroligt smukke.

På kurset lærer du om materialets egenskaber samt om nogle grundlæggende teknikker, så du efterfølgende kan fortsætte på egen hånd.

Vi blander gips og eksperimenterer med indfarvning og støbning i forskellige slags forme. Vi støber relieffer i forme af ler, som bliver til fine vægophæng. Vi laver vores egen gazegips, som vi opbygger forme med. Vi støber simple forme i både fundne engangsforme såsom plastbøtter, og vi bygger selv mere skulpturelle forme til at støbe i.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 07.11.2024 17:00-20:10 KBH K, Rosenborggade Charlotte Thrane
2 Torsdag 14.11.2024 17:00-20:10 KBH K, Rosenborggade Charlotte Thrane
3 Torsdag 21.11.2024 17:00-20:10 KBH K, Rosenborggade Charlotte Thrane
Charlotte Thrane er underviser hos FOF København
Underviser

Charlotte Thrane

Uddannelse: Jeg er uddannet billedkunster med en M.A. i Fine Art fra the Slade School of Fine Art, UCL i London i 2003, hvor jeg helt klart brugte mest tid i skulpturværkstedet.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg arbejder primært med skulptur og stedspecifikke værker, både indendørs og udendørs. Jeg har siden 2003 arbejdet fuldtid som billedkunstner, og har i den sammenhæng udstillet bredt i ind- og udland. Jeg bruger ofte brugte og masseproducerede objekter i mine værker, såsom madrasser, tøj og sko. Jeg arbejder med mængder og volumer som indeholder spor fra kroppe, og inkorporerer disse i både små og store rum. Jeg støber også omkring – og i fundne materialer, og har derfor erfaring med at eksperimentere med både beton og gips i mange sammenhænge.

Undervisningserfaring: Jeg finder stor glæde i at dele min entusiasme for materialeeksperimenter, og har derfor undervist siden 2003. Jeg har undervist i mange sammenhænge, dog mest voksne og unge på højskoler, efterskoler og forberedende skoler til kunstakademier.