Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.

Eksperimenterende akvarel – letøvede og øvede – weekend

Har du lyst til at afprøve akvarellens mange muligheder og lege med nye teknikker? 

Vi tager udgangspunkt i materialerne (farver, papirtyper og alle mulige pensler) og bruger kridt, tusch og farveblyanter, og visker, vasker, ridser og eksperimenterer. Vi arbejder med tegneteknikker med mange forskellige materialer, collage, grafiske teknikker samt forskellige ideer til motiver. Vi kan også afprøve mere klassiske akvarelteknikker, hvis du har lyst. 

Undervisningen består af små oplæg med demo af teknikkerne og derefter af selvstændigt arbejde med individuel vejledning. 

Kurset er rettet mod deltagere, der har erfaring med akvarel, og som er friske på at prøve lidt af hvert.

Foto: Karina Bjerregaard.

Information

  • Dato 28.09.2024-29.09.2024
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 2 (baghus)
  • Bemærkninger Medbring: Akvarelfarver, både bakke og tuber, hvis du har; pensler, både akvarelpensler og andre typer, hvis du har; papir (meget akvarelpapir samt andre former for groft, kraftigt papir); kridt (akvarel-, olie-, eller hvad du har); tegnegrej (blyanter, tusser osv.); tape og limstift. Evt. materialer til deling: sandpapir, viskelæder, stort søm, hobbykniv eller koldnål, tandbørste, paletkniv.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 28.09.2024 10:00-16:15 KBH K, Rosenborggade Karina Bjerregaard
2 Søndag 29.09.2024 10:00-16:15 KBH K, Rosenborggade Karina Bjerregaard
Karina Bjerregaard underviser hos FOF København
Underviser

Karina Bjerregaard

Uddannelse: Jeg er uddannet tegner/grafiker ved Designskolen Kolding, Designskolen København og bl.a. Scuola Internazionale della Grafica (Venedig), University of Washington's Department of Graphic Design, Glyptoteket, Grafisk Skole Aarhus og Central Saint Martins (London). Derudover har jeg deltaget i efteruddannelser indenfor grafisk design, tekst, billedbehandling, illustration, video, idéudvikling med mere.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg elsker at arbejde med vandbaserede farver – akvarel, tusch, gouache, akryl osv. – og med skrift og bredpenne/pensler på papir, når jeg arbejder med kalligrafi. Denne begejstring vil jeg gerne dele og smitte mine kursister med i et inspirerende og aktivt miljø med fokus på læring – men søreme også på at vi skal have det sjovt!
Jeg har udstillet egne billeder (maleri, grafik, tegning, akvarel) siden 1983 i ind- og udland samt på tre censurerede udstillinger i Danmark (Kunstnernes Efterårsudstilling, Kunstnernes Sommerudstilling og Charlottenborgs Forårsudstilling) samt fire i udlandet. Derudover har jeg været med til at arrangere Læsø Kunstfestival siden 2011.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist i akvarel – både grundlæggende og eksperimenterede – siden ca. 1994, men også i kalligrafi, tegning, dybtryksgrafik og vandbaseret maleri. Derudover har jeg lavet workshops i bl.a. træsnit og arrangeret grafik-studieture til europæiske storbyer.