Skip to content
Kursus i intarsia hos FOF København og Nordsjælland

Intarsia – dekorativt træarbejde

På dette kursus kan du lære om det ældgammelt håndværk intarsia, som langsomt er ved at blive populært igen efter at have været gemt og glemt i mange år. 

Intarsia er en teknik, som bruges til at dekorere træoverflader med mere eller mindre komplicerede motiver skåret ud i finér, som man ofte ser brugt på finere snedkermøbler. Teknikken havde sin storhedstid i renæssancen og rokoko-tiden, men man kan sagtens bruge den med et mere nutidigt udtryk. 

træarbejde træarbejde

Underviseren, der er møbelsnedker, har lært denne meget særlige og sjældne dekorationsteknik i sin tid som lærling – og nu har du mulighed for at få indblik i og selv prøve kræfter med det gamle håndværk. 

Du vil blive vejledt step for step, lære at bruge en håndholdt dekupørsav, og der vil først være en bunden opgave og efterfølgende mulighed for at arbejde med eget motiv, hvis du har lyst til det.

Det er et nørdet fag, og vi arbejder i høj grad med både finmotorik og tålmodighed, da finér er et porøst materiale, men når det er sagt, kan alle være med – og de små intarsia-værker, du fremstiller, kan enten bruges på et møbel/skrin, eller du kan hænge det op i ramme, som det er. 

træarbejde træarbejde

Så har du lyst til at nørde med i et dekorativt træfag og nyde synet og duften af et stort udvalg af finerer, så er kurset lige noget for dig.

Værd at vide

Materialer er inkl. i kursusprisen.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.11.2024 17:00-21:05 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Marie Lytken Laursen
2 Mandag 11.11.2024 17:00-21:05 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Marie Lytken Laursen
3 Mandag 18.11.2024 17:00-21:05 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Marie Lytken Laursen
Se alle Se færre
Marie Lytken Laursen underviser i keramik og modellering hos FOF.
Underviser

Marie Lytken Laursen

Uddannelse: Jeg er uddannet møbelsnedker fra Kbh Next, samt folkeskolelærer, med linjefagene dansk, billedkunst og håndværk & design.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg er selvlært keramiker gennem 18 år, suppleret af diverse kurser i Danmark, Norge og Japan. Jeg arbejder primært ved drejeskiven, men har erfaring med alle dele af keramikfaget, og er som noget nyt gået i dybden med en japansk dekorationsteknik, sometsuke. Derudover har jeg erfaring med et hav af andre håndværksfag; papirfoldning, linoleumstryk, stoleflet, m.fl. Jeg holder af at kunne lave alt selv, og derfor kaster jeg mig ofte ud i håndværk jeg ikke kender, fx at flette mit eget stolesæde. 

Undervisningserfaring: Jeg har undervist børn, unge og voksne i diverse håndværksfag på Design Museum Danmarks Designskole, og senest har jeg undervist unge menneskeer i et træværksted på en ungdomsskole i Gladsaxe.

Andet: Jeg elsker det gode håndværk og finder en stor glæde og ro i at arbejde og skabe med mine hænder. Det vil jeg gerne dele, og jeg bliver selv inspireret af at møde andre i håndværket.