Skip to content
Madkurser hos FOF København

Kombucha – lær den ældgamle teknik

Kombucha er blevet trendy herhjemme, men faktisk kan den fermenterede te-drik dateres tilbage til Kina for over 2000 år siden. Ikke kun smager den læskende drik godt – den er også gavnlig for vores fordøjelse. Vores tarmflora af gamle, usunde og ophobede bakterier får kamp til stregen, når kombucha'en rydder op i de gamle depoter og hjælper til at danne nye, sunde bakteriekonstellationer.

På dette kursus lærer du at fermentere kombucha helt fra bunden, så du får det fulde udbytte af den fermenterede drik.

Du lærer bl.a.

  • Hvilke ingredienser du skal bruge
  • Hvordan te/kaffe brygges
  • Hvordan man starter fermenteringsprocessen op
  • Lidt om kombuchaens historie

Underviser Claus Kiær har mere end 20 års erfaring som barista og har haft kombucha-læremestre både i København, Berlin og det nordlige Thailand.

Medbring

Et patentglas, 1,5-2 liter

Værd at vide

Råvarer og materialer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 18.11.2024 17:30-20:30 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Claus Kiær
Underviser

Claus Kiær

Uddannelse: Barista og autodidakt fermentør.

Andre faglige kvalifikationer: Har været i Pai, Nordthailand, og Berlin, hvor jeg har taget kurser hos specialster i kombucha og fermenntering. Har derudover løbende holdt mig opdateret på emnet ved kurser. 

Undervisningserfaring: Har undervist og holdt foredrag på aftenskoler siden 2015, bl.a. i brygning af kaffe.