Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Store portvine - ældre vintage og tawny

Smag på ældre vintage og tawny – store portvine

Selv om søde vine i øjeblikket ikke er så populære, som de tidligere har været, er der stadig en stor fanskare til disse vine, og navnlig ved vintertide og frem mod jul, synes mange, at det er spændende at smage gode portvine.

Her er der mulighed for at høre om – og smage! – nogle af de rigtigt store og gamle vintage- og tawny portvine, som for alvor bliver modne efter 30-40 år. Vi smager omkring seks stykker i alt, og opdager forskellene på vintage og lagret tawny. Førstnævnte er tappet et par år efter høsten og skal herefter ligge mange år på flaske, før den bliver moden – op til 30-40 år eller mere, mens sidstnævnte ligger mange år på fad og får sin modning dér, inden den tappes – enten med aldersangivelse (10-40 år) eller med årgangsangivelse (colheita).

En unik mulighed for at smage virkelig gamle og store portvine.

Tidligere deltagere kan også være med, da der smages nye (gamle!) portvine.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser