Skip to content
Foredrag om vin med vinsmagning hos FOF Nordsjælland

Vin for begyndere

Vil du lære, hvordan man smager på vin? Det behøver ikke at være så kompliceret.

På dette kursusforløb dykker vi ned i, hvorfor vine på forskellige druer og fra forskellige områder smager, ja, forskelligt. Vi holder os til det helt basale, hvor vi med nogle få grundbegreber bliver bevidste om, hvad vi skal smage efter, og hvordan vi sætter ord på det – og forhåbentlig kender vi vores egen smag endnu bedre, end da vi startede.

Værd at vide

Vi smager tre vine hver gang. I løbet af kurset får du smagt både meget klassiske vine (herunder også såkaldte benchmark-vine) og noget lidt mere moderne (øko/bio/natur). Pris inkl. vin.

Medbring

Medbring 2 standard vinglas, så du kan sammenligne. 

Deltagere på Mathias' hold fortæller:

»Det var et rigtig godt kursus med en kompetent og veluddannet lærer. Velvalgte vine i en overkommelig prisklasse, og vi fik nyttig viden. Undervisningens tempo var tilpas og fint, at Mathias stillede os mange spørgsmål.«

»Jeg synes, Mathias er en fantastisk underviser. Meget passioneret om emnet, helt nede på jorden, og der blev fortalt med humor, lethed og ingen snobberi, så jeg tror alle i vores gruppe følte vi kunne være med.«

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 25.09.2024 18:00-20:00 Ordrup Skole Mathias Winther Petersen
2 Onsdag 02.10.2024 18:00-20:00 Ordrup Skole Mathias Winther Petersen
3 Onsdag 09.10.2024 18:00-20:00 Ordrup Skole Mathias Winther Petersen
Foredragsholder

Mathias Winther Petersen

Mathias er uddannet sommelier og har flere års erfaring fra den københavnske vinscene, herunder fra import, salg og restaurationsmiljøet.

Mathias underviser hos Dansk Sommelier Uddannelse og videreuddanner sig desuden på WSET Level 4 Diploma in Wines, som er blandt de største og mest anerkendte vinuddannelser i verden.

Mathias arbejder med vin til daglig i København, og er vant til at formidle vin til folk på alle niveauer. Han går meget op i at gøre læren om vin let forståelig og inkluderende for alle.