Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Vinskole – vinens forunderlige verden

Vinskolen er for dig, som ønsker et længere læringsforløb om vinens forunderlige verden.

Du er muligvis nybegynder i vinens verden, men du er videbegærlig og ønsker at få sat system i din vinviden. Det kan også være, at du tidligere har deltaget på vores begynderkursus.

Vinverdenen er uendelig stor og i konstant udvikling, og det er næsten umuligt at komme omkring det hele på kort tid. På dette kursus går vi derfor i dybden, og den viden, du får med hjem vil blive mere nuanceret og mere nørdet.

Over 6 mødegange vil vi komme omkring smageteknikker, regioner og druesorter. Men vi vil grave endnu dybere:

  • Hvad er syrestruktur, og hvordan kan tanniner være grovkornede?
  • Hvad med vinlusen, der hærgede i slutningen af 1800-tallet?
  • Er Bourgogne bare Bourgogne, eller er der også lokale forskelle?
  • Hvad betyder »supertoscaner«, og hvem var egentlig The Barolo Boys?
  • Hvad er naturvin, og hvorfor er de så glade for det på de københavnske restauranter?
  • Og har du nogensinde prøvet at blindsmage en vin?

På vinskolen favner vi bredt, og vi vægter den gode stemning højt!

Værd at vide

Alle med lyst til et godt glas samt en lyst til at lære nyt, kan være med. Vi smager 3 vine pr. aften, og vi starter med grundlæggende viden for begyndere.

Vel mødt og skål!

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 19.09.2024 18:00-20:00 Farum Kulturhus Mathias Winther Petersen
2 Torsdag 26.09.2024 18:00-20:00 Farum Kulturhus Mathias Winther Petersen
3 Torsdag 03.10.2024 18:00-20:00 Farum Kulturhus Mathias Winther Petersen
Se alle Se færre
Foredragsholder

Mathias Winther Petersen

Mathias er uddannet sommelier og har flere års erfaring fra den københavnske vinscene, herunder fra import, salg og restaurationsmiljøet.

Mathias underviser hos Dansk Sommelier Uddannelse og videreuddanner sig desuden på WSET Level 4 Diploma in Wines, som er blandt de største og mest anerkendte vinuddannelser i verden.

Mathias arbejder med vin til daglig i København, og er vant til at formidle vin til folk på alle niveauer. Han går meget op i at gøre læren om vin let forståelig og inkluderende for alle.