Skip to content
personer der dyrker yoga

Hatha yoga – seniorer

Ophobede spændinger løsnes – vitalitet og energi genskabes. 

Teknikken er klassisk hatha yoga med yogastillinger, der retter kroppen ud og modvirker den stivhed, som giver dårlig ryg, hovedpine og nakkespændinger. 

Vi træner også åndedrættet, der er afgørende for en stærk, blød og smidig krop og en god mental balance. 

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 17.09.2024 14:50-16:00 FRB, Falkoner Fitness Else Cholewa
2 Tirsdag 24.09.2024 14:50-16:00 FRB, Falkoner Fitness Else Cholewa
3 Tirsdag 01.10.2024 14:50-16:00 FRB, Falkoner Fitness Else Cholewa
Se alle Se færre
Underviser

Else Cholewa

Undervisningserfaring: Yoga er for mig en livsindstilling. Jeg har arbejdet med yoga siden i 1965. I 1971 var jeg med til at starte yoga på Københavns Kommunes Aftenskole. Jeg begyndte med 1 hold og havde igennem mange år op til 15 hold ugentligt med undervisning på alle niveauer. I 1982 udgav jeg bogen ”Yoga - et dagligt øvelsesprogram” med tilhørende bånd på Høst og Søns forlag. Derudover er jeg danseinstruktør og har i mange år undervist i dans.

Andet: På mit hold for seniorer undervises i venepumpeøvelser, stræk og styrkeøvelser, åndedrætsøvelser samt klassiske yogastillinger. Vi afslutter med en dybdevirkende afspænding. Undervisningen tilrettelægges så alle kan deltage, og der tages hensyn den enkelte deltager.
Yogaøvelserne deles op i to kategorier. De dynamiske øvelser og de statiske stillinger (asanas). De dynamiske øvelser opvarmer og smidiggør led og muskler, øger blodtilførslen og spændinger og infiltrationer formindskes. De statiske stillinger påvirker det endokrine kirtelsystem og opbygger legemet. Yogaens åndedrætsøvelser påvirker nervesystemet og modvirker depressioner samtidig med at koncentrationsevnen styrkes.
Dyrk yoga regelmæssigt! Belønningen er et bedre helbred, større velbefindende og øget livsglæde.