Skip to content
Latin – niveau 5 | Sprogkurser hos FOF København

Latin – niveau 5

På dette hold vil vi som kronen på værket læse den sidste bog i serien Cambridge Latin Course. I bogen befinder vi os stadig i Rom og følger de forskellige kendte karakterer, og hvordan de bliver hvirvlet ind i intriger i den romerske kejsers palads.

Vi vil vi bl.a. have fokus på følgende:

  • Sikkerhed i den latinske grammatik
  • Læsning af kortere uddrag af latinsk originaltekst
  • Oversættelse af lettere originaltekster til dansk
  • Kejserhoffet som institution
  • Forholdet mellem hovedstaden Rom og provinserne
  • Romersk retspraksis

I løbet af de 13 undervisningsgange vil vi udover vores grundbog også læse digte af Martial og Ovid. Vi vil også have mulighed for at læse kortere latinske originaltekster, som vi i fællesskab på holdet finder frem til.

Det anbefales at bruge omkring 20 min. som forberedelse til hver undervisningsgang.

Materiale:

Cambridge Latin Course Book 5. Bogen ligger gratis på nettet.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 04.09.2024 17:00-18:40 KBH K, Nørregade Mikkel Kølkær
2 Onsdag 11.09.2024 17:00-18:40 KBH K, Nørregade Mikkel Kølkær
3 Onsdag 18.09.2024 17:00-18:40 KBH K, Nørregade Mikkel Kølkær
Se alle Se færre
Underviser

Mikkel Kølkær

Uddannelse: Jeg er cand.mag. i latin og oldtidskundskab og stud.theol.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist i latin på Rungsted Gymnasium, Christianhavns Gymnasium og Gammel Hellerup Gymnasium og underviser i fransk ved skole- og behandlingstilbuddet Basen.

Andet: At gå til latin er glimrende for alle, der ønsker at udfordre deres hjerner sprogligt – uanset alder eller uddannelse. Vi går ikke hurtigere frem, end at alle kan følge med. Mange stejler ved ordet "grammatik", men det behøver slet ikke at være kedeligt eller uforståeligt. Latinsk grammatik er ligesom et puslespil, hvor man bliver glad, når man ser, at brikkerne passer sammen, eller som en krydsogtværs der går op. Latin er grundlaget for de fleste sydeuropæiske sprog, og når man rejser i disse lande, kan man derfor ofte afkode enkelte ord og sætninger i gadebilledet. Der er også et væld af latinske inskriptioner i det offentlige rum, når først man får øjnene op for dem, og det giver altid en enorm tilfredsstillelse, når man ubesværet kan læse dem.