Skip to content
Carlsberg Byen – magien er flyttet ind

Carlsberg Byen – magien er flyttet ind

Bortset fra en enkelt byggegrund øremærket almene boliger, er Carlsberg Byen nu færdigbygget og livet flyttet ind. Ni slanke bytårne er rejst på Valby Bakke som et monument over bryggeriets gamle maltsiloer, og under sig danner mokkafarvede teglstensbyggerier, brostensklædte stræder, grønne parker og et utal af veldisponerede pladser og handelsstrøg et på en og samme tid hyggeligt og urbant økosystem med sit mylder af travle voksne, legende børn og unge studerende. Carlsberg Byen blev for 15 år siden kåret som verdens bedste – altså som masterplan. I dag er byen bygget færdig, målet nået og magien flyttet ind. Intet mindre!

Vi mødes på Tapperitorvet ved Carlsberg Station og hører om Bohrs Tårn, Professionshøjskolen og koblingen til supercykelsti og omkringliggende byrum. Vi passerer J.C. Jacobsens Have og hører om De Hængende Haver, forskerboligerne og den legendariske æresbolig. Vi går forbi Mineralvandshuset, Rothe Hus og Pasteurs Tårn – Danmarks næsthøjeste boligtårn – og fortsætter til det helt nye område ved Steenstrup Hus, Nebelong Hus og Carls Tårn, der grænser op til Gamle Carlsberg. Vi passerer Carlsberg Laboratorier og Brygmester Hus og går videre forbi Carls Villa, Dahlerups Tårn og Theodora Hus hvor vandkunst i byrum, cafémiljø og udsøgte, historiske bygninger smelter sammen til et hele.

Vi ser det Grå Hus, Laura Hus og Elefantporten ved det gamle bryggeri. Vi besøger den centrale ’Bryggernes Plads’ og hører om Lagerkælder nr. 3 der nu huser et luksushotel, spabade i kælderen og en italiensk restaurant på taget. Vi går forbi de rustne masktanke ’Seksløberen’, der er bevaret som industriel kulturarv. Kamma Rahbeks romantiske have fra 1800-tallet er blevet genetableret i moderne form med åben legeplads og blotlagte rullesten fra istiden fundet i bakken. Den grønne oase er omkranset af en børnehave, Bakkehuset, Frederiksbergs ældste hus, samt de nybyggede Tuxens Tårn og Fristrups Hus. Vi passerer Scherfig Hus, Heiberg Huse, Halmlageret, Bindesbøll Hus og den historiske bydel ’Humlebyen’. Herfra runder vi Købke Hus, Krøyers Hus, Grønlunds Tårn, Kildepladsen og administrationsbygningen inden vi runder turen af på Humletorvet et stenkast fra hvor turen tog sin begyndelse. Vel mødt til en tur i denne nye og helt fantastiske bydel!

Værd at vide

Distance: Turen er på ca. 3 km og foregår i normalt gangtempo.

Varighed: 2 timer 15 minutter.

Mødested: Tapperitorvet ved Carlsberg station.

Slutsted: Humletorvet nær Carlsberg station (ca. 50 m fra start).

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 02.10.2024 16:00-18:15 Jesuskirken Frederik Lindskov
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.