Skip to content
Papirøen, Operaparken og Børnebyen – ture med FOF København

Operaparken, Papirøen og Holmens vilde forvandling

Vi mødes ved Inderhavnsbroen ved Broens Gadekøkken og går forbi kulturhuset Nordatlantens Brygge og de prisbelønnede huse på Krøyers Plads. Vi ser det nye kunstværk på kajen i anledningen af Dronning Margrethes 50-års jubilæum og føjer Tróndur Paturssons Kosmisk Rum og Eva Sørensens Krystalsten til listen af kunstværker på vores vej.

Vi besøger den nyåbnede og spektakulære ø i inderhavnen, Papirøen. Her finder vi Danmarks dyreste lejlighed klods op ad en hel karré af almene boliger, og på den centrale plads er betonen dekoreret som et gigantisk papirklip af H.C. Andersen. Ved det kommende vandkulturhus er der bygget en enorm træbrygge til hyggeophold direkte ved vandkanten. Operaparken er en frodig øhave delt i seks klimazoner med et tropisk orangeri i midten opvarmet af solceller på Operaens tag. Her strækker en regnskov fra parkeringskælderen sig op mod lyset, og det hele er så vildt og nyt, at man slet ikke kan tro, at vi her befinder os i hjertet af gamle København.

Vi går gennem Kongeporten til Arsenaløen, passerer Operaen og ser det gyldne boldbur danne port over indgangen til Børnebyen – Danmarks største daginstitution. Vi går igennem en ombygget motortorpedobådshal opført under Den Kolde Krig, som i dag er luksuslejligheder med udsigt til voldene, kanonbådsskurene og Amager Bakke. Holmens nyåbnede øer har simpelthen det hele og er stedet, hvor Danmarks stolte fortid møder byens unge puls.

Værd at vide

Mødested: Den Grønlandske Handelsplads, Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen (Christianshavnssiden), 1401 København K.

Slutsted: Ved Børnebyen.

Foto: Thomas Dahlstrøm Nielsen

Information

  • Dato 23.10.2024-23.10.2024
  • Adresse Den Grønlandske Handelsplads
    Strandgade 95
    1401 København K
  • Lokale Broens gadekøkken ved Inderhavnsbroen (Ch.havn)
  • Bemærkninger Mødested: Den Grønlandske Handelsplads, Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen (Christianshavnssiden), 1401 København K.Slutsted: Ved Børnebyen.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 23.10.2024 14:00-16:15 Den Grønlandske Handelsplads Frederik Lindskov
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.