Skip to content
Guidet tur i det nye Sydhavn

Taghaverne og Engholmene – det nye Sydhavn er Nordens Venedig

Sydhavnen er udpeget til et af de nye markante områder, der er med til at tegne fremtidens hovedstad – og forvandlingen fra industrihavn til venlige kvarterer med kanaler og ny stjernearkitektur er allerede i fuld gang.

Vi mødes på Dybbølsbro lige nedenfor Bjarke Ingels' originale Kaktus Towers. Herfra bevæger vi os op på det spektakulære tag Bymilen – et enormt parkstrøg på taget af det nyåbnede City IKEA. Herfra kan vi se den nyåbnede fjernbusterminal, den nye skole i Kødbyen, kæmpeprojektet Postbyen, Kalvebod Brygge Skybrudstunnel og det 10.000 m2 store hul, som stadig mangler, før vi kan gå på tagene hele vejen fra Sydhavn til Indre By.

Vi passerer Fisketorvet, som fordobles i størrelse i disse år. Dernæst Havneholmen med Allerhuset, der er smukt, men slet ikke fungerer som moderne byrum. Vi hører om Bryggebroen, Islands Brygge, Havnestaden, Gemini Residence og skulpturgruppen »En rigtig Dansk Familie« af Gillian Wearing, der med sin placering ved havnens gamle Tømmergrav både spejler sig i de mange idylliske husbåde og i de dyre, moderne lejligheder, der ligner noget fra middelhavsområdet.

Vi passerer Engholmenes The Private Island, Sivholm, der med sine milliondyre rækkehuse og egne bådbroer ligger som en smuk ø med vand omkring sig. Vi hører om det nyistandsatte pakhus fra 1920, som Egon i filmen »Olsenbandens sidste bedrifter« blev sænket i havnen med cigar i munden.

Vi passerer H.C. Ørstedsværket og har frit udsyn til HF Nokken, Havnevigen og Havne Bryggens nye spektakulære tvillingetårne Sirius, der med tiden skal vokse sig helt grønne. Vi hører om den politisk vedtagne cykelbro, som netop på dette sted skal forbinde Sydhavn med Islands Brygge, og som hele bydelen tilsyneladende er imod.

Vi slutter turen af ved det ikoniske Druknehus, som egentlig er en gammel pumpestation fra 1923, men som måske også har fungeret som opbevaringssted for druknede i havnen.

Værd at vide

Samlet distance: Ca. 2 km. Turen afvikles i normalt gangtempo.

Mødested: Dybbølsbro under Kaktus Towers.

Slutsted: Lyngholm, få hundrede meter fra Havneholmen og diverse bus og tog.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 06.10.2024 15:30-17:30 Dybbølsbro under Kaktus Tower Frederik Lindskov
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.