Skip to content
Gerlevparken i Jægerspris

Gerlevparken i Jægerspris

Gerlevparken i Jægerspris er en privatejet park med offentlig adgang i dagtimerne. Med sine 10 hektar danner parken rammerne om denne tur til Nordsjælland, hvor du er inviteret på rundvisning i et helt særligt sted med oplevelser for alle sanser.

I 1979 overdrager Grethe og Aage Kann Rasmussen arealet til Fonden for Træer og Miljø, og på området er Den Gamle Park og Skoven allerede anlagt, og dermed er grundlaget for Gerlevparken skabt.

Den danske træsamling bliver påbegyndt i 1983 og for første gang er der skabt en offentligt tilgængelig samling af træer og buske, der naturligt er indvandret i Danmark efter sidste istid for 12.000 år siden.

Det er netop arboretet med den helt unikke træsamling og en anden væsentlig del af Gerlevparken – de velduftende og blomstrende rosenhaver – som vi skal rundt og opleve med vores guide.

I parken findes der nemlig to fantastiske anlæg dels samlingen af Valdemar Petersens gamle duftroser og dels de smukke roser fra Poulsen Roser, der er forædlede gennem fire generationer.

Herudover byder parken på ærestræer, sjældne træarter og en stor tjørnesamling – og det hele passes af frivillige med sponsorer, der tæller både 'Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond' og 'Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond'.

Så kom med til en dejlig sensommer dag i Gerlevparken med rundvisning og gode historier, hvor du er velkommen til at medbringe kaffe/te eller madkurv – og blive så længe du ønsker.

Værd at vide

Turen er for alle, men vi går dog i skovbund og indimellem let kuperet terræn.

Foto: Orf3us, Wikimedia Commons

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 17.09.2024 11:00-13:00 Gerlevparken Marianne Bentzen
Underviser

Marianne Bentzen

Marianne Bentzen har både guidede rundvisninger og underviser i motion og dans – og hun brænder for at formidle primært nye byrum og kulturskatte, ligesom hun med stort engagement underviser i bevægelse af hele kroppen og forskellige stilarter inden for dans.

Marianne er oprindeligt uddannet Exam.com. og har arbejdet med kommunikation, marketing og relationer, og hun er desuden autoriseret guide med mange udflugter i bagagen. Tidligere har hun danset showdans på eliteniveau i over 18 år, undervist børn i gymnastik og afprøvet mange motionsformer.

Siden 2018 har Marianne udelukkende arrangeret og afholdt guidede rundvisninger og undervist. Som rundviser er hun kendt for at tale højt og tydeligt, være meget engageret og en god formidler. Og når hun underviser er det med høj energi og stor variation, samtidig med at hun sørger for at sætte niveauet, så det er tilpasset holdet. Desuden tager hun løbende kurser i bl.a. osteoporose, salsa og kropsbevidsthed.

Hvis du har nogle konkrete spørgsmål til Mariannes guidede ture eller undervisning, så er du velkommen til at kontakte hende på: mariannebentzen@gmail.com.