Skip to content

Byvandring i Birgitte Gøyes København

På denne tur hører du historien om adelsdamen, lenskvinden og skolestifteren Birgitte Gøye (1511-1574). Hun har i knap 500 år været 'missing link' i Danmarkshistorien, men det råder vi bod på med denne byvandring. Vi giver plads til hendes historie – der stadig inspirerer os i dag i vores samtaler om værdier, dannelse og det at være rollemodel.

Vi kigger på Birgitte Gøyes 1500-tals København. Vi går forbi hendes mest kendte bygård Sigbrits Gård på hjørnet af Amagertorv og Niels Hemmingsens Gade. Vi kommer forbi Helligaandskirken, Vor Frue Kirke og ind på Gråbrødretorv. På turen ser vi også nærmere på hendes magtfulde netværk med det livslange venskab med Dronning Dorothea, adlen med f.eks. Peder Oxe og det nye protestantiske præsteskab med f.eks. Niels Hemmingsen.

Birgitte Gøye
Portræt af Birgitte Gøye. Foto: Jens Olsen.

Ved Vor Frue Kirke taler vi om de kongelige kroninger, som Birgitte Gøye deltog i, før vi slutter på Gammeltorv og trækker tråde til Birgitte Gøyes betydning i Danmarkshistorien.

Den historiske byvandring er guidet og fortalt af Birgitte Gøye Selskabets formand, gymnasielektor Trine Bie-Olsen, der har indgående kendskab til Birgitte Gøyes livsværk, Herlufsholm, samt er initiativtager til den første biografi om Birgitte Gøye: »Birgitte Gøye – En biografi« skrevet af dr.phil. Grethe Jacobsen (Gads Forlag, 2024).

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 07.09.2024 14:00-15:30 Helligåndskirken Trine Bie-Olsen

Trine Bie-Olsen