Skip to content
Efterårssvampetur

Eksklusiv efterårssvampetur – Fortunen i Lyngby-Taarbæk

Glæd dig til at høste lækre vilde svampe!

Efteråret er officielt ankommet, og det betyder svampehøjtid. Regnen er forhåbentlig faldet, og de lækre svampe skudt op fra deres underjordiske skjul.

September er tiden for de allerbedste spisesvampe, såsom champignon, rørhatte og kantareller. Men der er i denne sæson også mulighed for at finde mere funky arter såsom "chicken of the woods" og stilkporesvamp, der har den skønneste aroma af vandmelon. Der er altså mulighed for at finde et virvar af spændende aromaer i skovbunden.

På denne eksklusive svampetur er der kun plads til få deltagere, da der er fokus på, at du bliver klædt på til at kunne identificere, finde og tilberede vilde sommersvampe. Det vigtigste er at kunne identificere svampene korrekt, at vide hvor de forskellige arter kan findes, og hvordan de bedst anvendes i madlavning.

Fejlagtig identifikation kan i værste tilfælde ende med en dødelig forgiftning. Vi starter med et kort teoretisk oplæg. Du skal derfor medbringe den lille svampeguidebog du har modtaget på mail. Vi gennemgår kort guidebogen, de bedste spisesvampe og forvekslingsmuligheder. Når vi er klar, tager vi på tur dybt ind i skoven og bruger vores kundskab til at sanse os ud på svampejagt. 

Finder vi spisesvampe?

Svampejagt er netop en jagt, og derfor er det ikke til at forudse, hvornår svampene dukker op og hvor. Måske kommer du til at høste en dejlig stor portion spisesvampe, måske ikke. Sådan er svampejagt uforudsigeligt. Uanset, bliver du klædt på til at kunne identificere spiselige svampe, når du støder på dem i fremtiden.

Medbring

Medbring svampekurv eller en anden fast opbevaringsgenstand. I en pose vil svampene blive mast og komme til at svede. Medbring også tøj til vejret. Der kan jo komme både blæst og regn. En tur i skoven er sjovest, hvis du ikke fryser.

Værd at vide

Turen er egnet for hele familien, samt venner, dig, der tager af sted alene, og i øvrigt alle, der er fascineret af den farverige verden af svampe, og som er nysgerrige på at lære mere om svampenes magiske verden. Vi kommer til at gå ca. fem km, men i et roligt tempo så alle kan følge med. Turen er ikke for meget svagt gående.

Information

  • Dato 27.10.2024-27.10.2024
  • Adresse Ved Fortunen
    Ved Fortunen 33
    2800 Kongens Lyngby
  • Lokale Parkering ved Fortunen
  • Bemærkninger Det praktiske:Medbring svampekurv eller anden fast opbevarings-genstand. I en pose vil de blive mast og komme til at svede. Medbring også tøj til vejret. Der kan jo komme både blæst og regn. En tur i skoven er sjovere når du ikke fryser. Kort inden kursusstart vil du få svampeguiden tilsendt, så du kan printe den ud til brug på dagen.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 27.10.2024 11:00-13:30 Ved Fortunen Jacob Hoedeman
Jacob Hoedeman
Underviser

Jacob Hoedeman

Jeg hedder Jacob og glæder mig til at undervise i bæredygtig, sund og lokal mad.
Gennem de sidste 7 år har jeg eksperimenteret med at leve alternativt. Jeg har blandt andet boet i en forladt hytte i Norge og blaffet til Vestafrika. Men samtidig med det formåede jeg at færdiggøre en bachelor i Internationale Miljø- og Udviklingsstudier.
Det var under denne uddannelse det for alvor gik op for mig, hvor rådden den industrielle fødevareindustri er. Som alternativ og modstand på at støtte den blev jeg vegetar og begyndte at finde vilde spiselige vækster i naturen, hvilket førte til at jeg blev en del af virksomheden »Vilde Krydderier«.
Vores mission er at genskabe forbindelsen til naturen gennem lavpraktisk viden, som vi kan bruge i vores daglige madlavning. Derfor er jeg glad for at kunne tilbyde kurser i netop dette og give dig inspiration til brug af naturens gaver.