Skip to content
Lejrliv for kvinder

Lejrliv for kvinder – Rævemosen, Bidstrup Skovene

Har du nogensinde drømt om at tage på eventyr i naturen, men ved ikke helt, hvor du skal starte? Uanset om du er nybegynder eller bare vil lære mere, så er dette et kursus for dig!

Dette endagskursus er skabt specielt til kvinder, der ønsker at lære at klare sig i naturen med selvtillid og begejstring. I løbet af dagen dykker vi ned i alle de grundlæggende færdigheder, du skal bruge for at føle dig tilpas tryg og selvstændig i det fri.

Gennem ’learning by doing' vil du lære sammen med andre, men også diskutere og dele de færdigheder, du allerede har. I en hyggelig atmosfære kan du tage tingene i dit eget tempo, møde nye mennesker, skabe nye forbindelser og nyde naturen uden stress og bekymringer.

For at sikre fuld fordybelse og praktisk læring, vil dagen være mobilfri og have fokus på at mestre færdighederne uden brug af teknologi.

Lejrliv for kvinder Lejrliv for kvinder

Emner vi vil gennemgå

  • Planlægning af tur: Få styr på tøj, udstyr, hygiejne, snacks, måltider og at lave den gode pakkeliste til enhver tur.
  • Opsætning af lejr: Lær at sætte telt og tarp op, basale knop og valg af den bedste lejrplads.
  • Bål: Bliv fortrolig med optænding af bål med tændstål, sikker brug af økse og at lave enkel og lækker mad fra dehydrerede ingredienser over åben ild eller Trangia. Dagens måltid bliver vegansk med mulighed for kød/fisk ved siden af.
  • Navigering: Grundlæggende kortlæsning og førstehjælp, så du altid kan finde vej og være forberedt på uforudsete situationer.
  • Fritid i naturen: Let introduktion i basal bushcraft som at snitte skeer, naturflet og andre aktiviteter, der kan gøre din tid i lejren endnu mere fornøjelig.
  • Mobilfri: Vi logger af og derfor udleveres en booklet med pakkelister, inspiration, links, huskelister og egne noter.

Formål

Kurset har til formål at bygge din selvtillid og dine færdigheder op, så du kan nyde naturen på dine egne præmisser. Vi skaber en tryg og afslappet ramme, hvor alle spørgsmål er velkomne. Det handler om at skabe trygge omgivelser, hvor alle kan lære i deres eget tempo og blive fortrolige med naturlivet.

Kom med og oplev glæden ved lejrliv, og opdag hvor enkelt og tilfredsstillende det kan være at tilbringe tid i naturen! Vi ses derude!

Lejrliv for kvinder Lejrliv for kvinder

Målgruppe

Kurset henvender sig til kvinder, der er nybegyndere eller relativt nye i lejrliv og ønsker en grundig introduktion til at benytte og være i naturen.

Medbring

Hvis du allerede har det følgende udstyr, så medbring det gerne, så vi kan tale om fordele og ulemper. Hvis ikke, kan du låne af underviseren.

  • Kniv eller dolk
  • Tarp/presenning eller telt
  • Spisegrej: fyldt vanddunk, tallerken, kop og bestik
  • Førstehjælpskit

Værd at vide

Hvis du vil overnatte på egen hånd i forlængelse af kursets afslutning, bør du medbringe, hvad du ellers behøver. Men vær opmærksom på, at kurset indebærer ca. 40 minutters vandring fra mødested til afholdelseslokation.

Kurset gennemføres uanset vejret, så klæd dig ordentligt på!

Der vil være en ekstraudgift til frokost, kaffe/te, tændstål og en booklet på ca. 100 kr., som afregnes med underviseren på dagen.

Information

  • Dato 14.09.2024-14.09.2024
  • Adresse Hvalsø Station
    Tølløsevej 1
    4330 Hvalsø
  • Bemærkninger Medbring følgende udstyr, hvis du har, så vi kan tale om fordele og ulemper: kniv/dolk, tarp/presenning/telt, spisegrej (fyldt vanddunk, tallerken, kop og bestik), førstehjælpskit. Hvis du ikke har, kan du låne af underviseren. Kurset gennemføres uanset vejret, så klæd dig ordentligt på! Ekstra udgifter til frokost, kaffe/te, tændstål og en booklet, ca. 100 kr., afregnes med underviser på dagen.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 14.09.2024 10:00-19:00 Hvalsø Station Nina Lund Westerdahl
Nina Lund Westerdahl underviser hos FOF
Underviser

Nina Lund Westerdahl

Uddannelse: Jeg er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Akademi og har tillige gennemført en svensk naturlivsuddannelse.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har tilbragt utallige timer på solorejser gennem hele Skandinavien i alle årstider, for jeg har altid følt mig mest hjemme i naturen. Mit særlige fokus er på oprindelig levevis, håndværk og sankning af svampe og pileflet, men jeg elsker også at nørde moderne letvægtsudstyr og deltage i overlevelseskurser. Som spejder i hele min barndom fik jeg en tidlig forståelse for og glæde ved naturen. Min motivation stammer fra en dyb kærlighed til naturen og en stærk tro på, at alle kan lære at føle sig hjemme og sikre i det fri. Jeg brænder for at inspirere andre til at udforske og nyde naturen, uanset deres erfaringsniveau.

Undervisningserfaring: Som underviser har jeg en bred erfaring, især med at bringe naturen tættere på folk. Jeg har arbejdet med teambuilding for unge gennem aktiviteter som bålmad, tømmerflådebygning og mange andre spændende udfordringer. I ti år har jeg også arbejdet med leg og holdt workshops, så du kan forvente masser af sjove og legende indslag i min undervisning. Jeg elsker at skabe en atmosfære, hvor læring er lige så meget en leg som en opdagelse. Derudover underviser jeg i pileflet og relationelle praksisser, hvilket giver en ekstra dimension til mine kurser.

Læs evt. mere på instagram.com/forest_relating.