Skip to content

Kontoret holder sommerferielukket fra og med fredag den 28. juni til og med onsdag den 7. august. Kontoret er lukket for personlig betjening frem til 1. september, men du kan træffe os fra 8. august på tlf. 6611 6845 mandag-torsdag kl. 10-14.

Kulturhøjskolen i Svendborg

Kulturhøjskolen i Svendborg

5 fantastiske foredrag - én samlet pakke - én pris - NORMALPRIS KR. 695,-. EARLY BIRD PRIS KUN KR. 595,-

Velkommen i FOF’s Kulturhøjskole i Svendborg, hvor du kan opleve en række tankevækkende og underholdende foredragsholdere på Færgegården, Færgevej 13, 5700 Svendborg.

Alle foredrag ligger på fredage kl. 09.30 – ca. 12.00, og der er gratis kaffe, te og vand.

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.  

Inkluderet i prisen er:

Kaffe, te og vand.

Fredag den 25. oktober byder borgmester Bo Hansen byder velkommen til vores nyåbnede Kulturhøjskole.

 

Program for efterår 2024

Fredag den 25. oktober
"Svendborg før, nu og i fremtiden"
Erik Meldgård Bendorf, kommunaldirektør

Svendborgs historie går langt tilbage og har igennem århundrede været præget af maritim handel og skibsfart. I dag er Svendborg en moderne by og er kendt for både sin maritime industri, men også for at være et kulturcentrum med mange festivaler, kunstgallerier og museer. Men hvordan ser fremtiden så ud for Svendborg?

Hør kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf fortælle om Svendborgs historie, om nutiden og om planerne for fremtiden.

 

Fredag den 1.november
"Kunstig intelligens"
Henrik Schøneberg, filosof

Kunstig intelligens er blevet kaldt det bedste og det værste, der potentielt kan ske for menneskeheden, og de omvæltninger teknologien er i færd med at medføre, er så omsiggribende, at det er blevet sammenlignet med overgangen fra landbrug til industrisamfund.
Vi ser på, hvorfor kunstig intelligens tegner til at få så stor indvirkning på både vores nære og fjerne fremtid og lægger op til debat omkring, hvordan vi bedst kan sikre, at udviklingen bliver til mest mulig gavn for os. Ved at spejle os i den kunstige intelligens, kan vi måske ovenikøbet gøre os bedre tanker om os selv, vores værdier, hvad der gør os unikke, og endemålet for vores eksistens.

 

Fredag den 15. november
"Efter det amerikanske præsidentvalg - perspektiver for demokratiet og retsstaten i USA, Europa og i Danmark"
Steen Ole Jørgensen, journalist

”Demokratiet og retsstaten er truet efter det amerikanske præsidentvalg” - en analyse baseret på foredragsholderens rundrejser i USA. Udgangspunktet er USA´s nye politiske virkelighed i et land, hvor halvdelen af vælgerne støtter Donald Trump, selvom han i europæisk og dansk målestok er en trussel mod demokratiet og retsstaten. Det er ikke bare en trussel i USA! Nej, Donald Trump angriber demokratiets væsen og retsstaten som demokratiets juridiske fundament indefra, og dette angreb i USA vil også få store konsekvenser for Europa og for Danmark. Foredragsholderen viser en række videoer og billeder og reflekterer over lighedspunkter mellem dagens politik i USA og i Danmark. Alting er større i USA i sammenligning med Danmark. Kan vi genfinde synlige politiske fænomener fra stormagten USA i lille Danmark?

 

Fredag den 29. november
"Fragmenter fra et politivliv"
John Lorentzen, pensioneret efterforskningsleder

John åbner døren op for livet i politiets tjeneste. Hør om arbejdet og læringen på politiskolen, sager og opgaver i patruljetjenesten, efterforskning, spor og kriminalitetsformer. Hør også om Rejseholdet, om Blekingegadesagen og arbejdet som central efterforskningsleder i København.
Vi kommer omkring temaer som drab og døden, terror og katastroferegistrering, ”Ground Zero”, hooliganisme og meget mere.

Til sidst åbner vi op for spørgsmål og dialog

 

Fredag den 6. december
"Benny Andersen og Povl Dissings enestående kunstneriske samarbejde"
Nikolaj Andersen, musiker

Benny Andersen og Povl Dissing er desværre ikke blandt os længere - men hold da op, hvor har deres enestående musikalske samarbejde sat sig varige spor.
I starten af 1970’erne færdiggjorde Benny Andersen sin sanghistorie “Svantes Viser”, og da han skulle vælge en sanger, der kunne medvirke ved indspilningen af viserne, var han overhovedet ikke i tvivl - det skulle være den dengang meget kontroversielle troubadour Povl Dissing. Det blev indledningen til et uhyre frugtbart kunstnerisk makkerskab gennem mere end 40 år.

Musiker, foredragsholder og pensioneret højskolemand, Nikolaj Andersen, fortæller om de to store personligheders liv og kunst samt akkompagnerer og synger for, når vi sammen synger er stort udvalg af deres folkekære viser.