Skip to content

Kontoret holder sommerferielukket fra og med fredag den 28. juni til og med onsdag den 7. august. Kontoret er lukket for personlig betjening frem til 1. september, men du kan træffe os fra 8. august på tlf. 6611 6845 mandag-torsdag kl. 10-14.

Bevæg dig med SANS

SANS er en anderledes måde at være aktiv på. Her kobles musik, dans og øvelser med det formål at holde hjernen frisk, kroppen aktiv, men vigtigst af alt - at have det sjovt sammen.

I lektionerne har vi fokus på socialt fællesskab, bevægelsesglæde og positivitet. Alle øvelser og danseformer tager udgangspunkt i et niveau, alle kan være med på, hvor man dog samtidig bliver udfordret efterhånden. Alle er derfor velkomne uanset erfaring. I SANS handler det i højere grad om lysten til at få nye oplevelser og at øve sig sammen end at præstere, men samtidig opleve alle fordelene ved at bevæge sig og lytte til musik.

Når vi synger, danser og lytter til musik, frigives hormoner som oxytocin og endorfiner i kroppen - vi bliver helt videnskabeligt mere glade og lykkelige af det. Derfor kan der godt snige sig en enkelt fællessang eller to ind i lektionerne også. Lektionen sluttes altid af med fælles hygge og snak, gerne med kaffe/the eller andet.

SANS er udviklet af DGI med hjælp fra neurologer, musikterapeuter og professorer i medicin, og videreudvikles af uddannede SANS-instruktører.

Fordele ved SANS:
- Aktivere sanseapparatet
- Stimulerer og styrker kondition, balance og koordination
- Udbygger hjernenetværket
- Bidrager til øget mental sundhed
- Styrker immunforsvaret
- Aktiverer lattermusklerne
- Skaber nye oplevelser med musik
- Bidrager til øget fællesskab

 

Information

  • Dato 06.09.2024-24.01.2025
  • Adresse Sundhedshuset
    Dronningensgade 97
    7000 Fredericia
  • Lokale Gymnastiksalen
  • Bemærkninger Bevæg hele kroppen igennem med Gotved – få ny energi i hverdagen.Ud fra et funktionelt udgangspunkt arbejder vi alsidigt og varieret med bevægelse. Vi arbejder bevidst med musik og rytme som redskab til at løsne spændinger og frigøre energi. Medbring måtte, lagen eller håndklæde.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 06.09.2024 09:15-10:25 Sundhedshuset Kristina Skou Prebble
2 Fredag 13.09.2024 09:15-10:25 Sundhedshuset Kristina Skou Prebble
3 Fredag 20.09.2024 09:15-10:25 Sundhedshuset Kristina Skou Prebble
Se alle Se færre

Kristina Skou Prebble

Jeg hedder Kristina Prebble og underviser i SANS. Oprindeligt er jeg uddannet sygeplejerske, men er ved at uddanne mig til hospitalsklovn. Bevægelse, sang, musik og kreativitet har altid været en stor del af mit liv, og jeg elsker at videregive glæden og passionen til andre. Som underviser ser jeg mig mere som en facilitator, hvor kursister og jeg øver os i fællesskab. I min undervisning er det at have det sjovt helt essentielt. At både ens fysiske og mentale helbred så samtidig styrkes og man bliver udfordret, næsten uden at opdage det, er blot creme på toppen af kagen.