Skip to content
Demens arrangementet glemmer du med FOF København

Glemmer du? – En aften om demens på Bremen Teater

Demens er en folkesygdom i Danmark. Stadig flere støder på den: Fordi de selv rammes, fordi de bliver pårørende, eller fordi de møder mennesker med demens i bybilledet.

Alligevel er det fortsat en sygdom omgærdet af mystik. Hvad gør demens ved mennesker? Kan vi gøre noget for at undgå demens? Og hvad gør vi, når den rammer? Demens har mange ansigter, og både demensramte og pårørende har forskellige forløb, relationer og oplevelser af mødet med sygdommen.

Bente Klarlund, Knud Romer og May Bjerre Eiby er tre markante stemmer i debatten om demens. Denne aften deler de deres forskellige oplevelser og perspektiver på demens, suppleret af fortællinger fra mennesker, der selv lever med demens.

Med Frederik Lindhardt som moderator skal vi tale sammen og tale højt om demens: Om afmagt, fortvivlelse og frustration; om nærvær, kærlighed og latter; om at se sine nære forsvinde, og om hvad vi som samfund og mennesker kan gøre for at forebygge demens og sikre et værdigt liv med demens.

Så nok er sygdommen udgangspunktet, men livet vil være omdrejningspunktet.

Om talerne

Bente Klarlund, professor og overlæge på Rigshospitalet, forfatter til flere bøger om sundhed, krop og sygdom, modtog i 2017 Alzheimerforskningsfondens forskningspris.

Knud Romer, forfatter og debattør, har bl.a. lavet dokumentarfilmen »Et blad falder til himlen« (2012) om sin sidste tid med sin demente far.

May Bjerre Eiby, stifter og leder af plejehjemmet Dagmarsminde, uddannet sygeplejerske og forfatter til flere bøger om pleje og omsorg i den danske sundhedssektor.

Vært og initiativtager

Frederik Lindhardt, forfatter, foredragsholder og iværksætter, medstifter af Virtio, har bl.a. skrevet »Lidt af far« (2017) om sin far biskop Jan Lindhardt, om at miste den man elsker til alzheimers, om kærligheden og sorgen i den sidste tid sammen.

Arrangører

FOF København

Ældre Sagen

Alzheimerforeningen

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 28.09.2021 19:00-21:30 Bremen Teater Bente Klarlund
Foredragsholder

Bente Klarlund