Strudel har en fast plads i det østrigske køkken og er et vidunderligt velsmagende bagværk, der normalt kun kræver få ingredienser. Strudlen stammer oprindeligt fra den arabiske verden, men fandt vej til Wien i 1600-tallet og blev derfra hurtigt indarbejdet i det varierede og smagfulde østrigske køkken.
Den mest kendte strudel er nok en æblestrudel, men der findes mange andre strudler, der fortryller ganen og hjertet – for eksempel kartoffelstrudel, ostemassestrudel og blåbærstrudel. Det særlige ved en strudel er, at der næsten ikke er nogen grænser for fyldet, og de kan serveres som suppegarniture, som en salt hovedret eller bare om eftermiddagen til teen.
På dette kursus vil du lære kunsten at lave en helt tynd strudeldej. Den skal være så tynd, at man kan læse tekst gennem dejen. Vi vil også se på andre deje, og du vil lære at lave forskelligt fyld.
Underviser Natascha Seidl-Zelenka emigrerede fra Østrig til Danmark og kommer fra en traditionel landmandsfamilie med en passion for madlavning, hvor hendes mor skrev kogebøger om det østrigske køkken. Hun blev faktisk født med en kærlighed til madlavning og mad.
Natascha arbejdede bl.a. som marketingtekstforfatter for en fødevarevirksomhed og afsluttede en universitetsuddannelse i fødevareteknologi. Det er en stor fornøjelse for hende at gøre østrigske madhemmeligheder mere kendte i Danmark.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Torsdag 03.10.2024 | 17:30-20:05 | Hillerødsholmskolen | Natascha Seidl-Zelenka |
2 | Torsdag 10.10.2024 | 17:30-20:05 | Hillerødsholmskolen | Natascha Seidl-Zelenka |
3 | Torsdag 24.10.2024 | 17:30-20:05 | Hillerødsholmskolen | Natascha Seidl-Zelenka |
4 | Torsdag 31.10.2024 | 17:30-20:05 | Hillerødsholmskolen | Natascha Seidl-Zelenka |
Se alle Se færre |
Natascha kommer fra Østrig og har studeret kommunikationsvidenskab i Wien. Hun har arbejdet med markedsføring i Østrig og specialiseret sig i skriftlig tysksproget virksomhedskommunikation.
Natascha har erfaret, ved selv at gå på dansk sprogskole, at læringssucces sker ved at lytte, prøve sig frem og tale aktivt. Så mange sanser som muligt bør inddrages. Fokus vil derfor være på en legende tilgang til sprog og aktiv tale.
Efter fødslen af sine tre børn tog hun sig af forældrenes gård, dyrkede grøntsager og forarbejdede frugt og krydderurter. I sin fritid elsker hun at beskæftige sig med noget kreativt, fx at strikke eller spille guitar.