Skip to content
Lær at lave østrigsk strudel

Det østrigske strudelkøkken

Det østrigske strudelkøkken

Strudel har en fast plads i det østrigske køkken og er et vidunderligt velsmagende bagværk, der normalt kun kræver få ingredienser. Strudlen stammer oprindeligt fra den arabiske verden, men fandt vej til Wien i 1600-tallet og blev derfra hurtigt indarbejdet i det varierede og smagfulde østrigske køkken.

Den mest kendte strudel er nok en æblestrudel, men der findes mange andre strudler, der fortryller ganen og hjertet – for eksempel kartoffelstrudel, ostemassestrudel og blåbærstrudel. Det særlige ved en strudel er, at der næsten ikke er nogen grænser for fyldet, og de kan serveres som suppegarniture, som en salt hovedret eller bare om eftermiddagen til teen.

På dette kursus vil du lære kunsten at lave en helt tynd strudeldej. Den skal være så tynd, at man kan læse tekst gennem dejen. Vi vil også se på andre deje, og du vil lære at lave forskelligt fyld.

Hvordan man bager strudel

Om underviseren

Underviser Natascha Seidl-Zelenka emigrerede fra Østrig til Danmark og kommer fra en traditionel landmandsfamilie med en passion for madlavning, hvor hendes mor skrev kogebøger om det østrigske køkken. Hun blev faktisk født med en kærlighed til madlavning og mad.

Natascha arbejdede bl.a. som marketingtekstforfatter for en fødevarevirksomhed og afsluttede en universitetsuddannelse i fødevareteknologi. Det er en stor fornøjelse for hende at gøre østrigske madhemmeligheder mere kendte i Danmark.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser