Skip to content
Det græske køkkens skjulte skatte – madkurser hos FOF København

Det græske køkkens skjulte skatte

Har du lyst til at finde ud af, at græsk mad er mere end souvlaki og tzatziki? Så er denne workshop lige dig. På kurset vil der blive introduceret og gennemgået forskellige græske retter, som vi efterfølgende sammen giver os i kast med at kokkerere. Nogle vil være genkendelige, måske fra en tur i det græske, mens andre vil være nye både i sammensætning og smage.

Nogle retter vil være med kød, mens andre primært er baseret på grøntsager, bælgfrugter, krydderier og urter og ikke mindst det grønne guld, olivenolie. Retterne i sig selv kan være ganske simple med få ingredienser, og om en ret lykkedes i smag og konsistens handler om tilberedning og tålmodighed – og selvfølgelig kærlighed til det at lave mad.

Vi skal arbejde i små grupper, hvor vi skal lave to til tre forskellige retter.

Det kan f.eks. være en dip, en hovedret og noget tredje, der passer til resten af menuen, som f.eks. bagt feta med honning og sesam eller spændende salater.

Hovedretterne kan f.eks. være

  • Gemista (fyldte tomater)
  • Mousaka
  • Soutzoukakia (lammefrikadeller i rødsovs)
  • Fakes (linsesuppe)
  • Gigantes plaki (limabønner bagt i ovnen)

Kulturen omkring det at lave og indtage mad fylder meget i Grækenland, og underviseren vil med glæde dele ud af egne oplevelser og madglæde, så som små historier og anekdoter om hvor fra retterne kommer, og hvordan hver en egn har deres egen skjulte ingrediens, der til en hver tid vil få alle grækere til at mene, at retten smager bedst derfra, hvor de kommer.

Sidst men ikke mindst handler det selvfølgelig om, ligesom grækerne, at nyde maden vi har lavet sammen.

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæde og evt. en god kniv.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 12.09.2024 16:30-20:40 KBH V, Humletorvet Berit Balzer Kern
Underviser

Berit Balzer Kern

Jeg afholder både smykkekurser og underviser i græsk madlavning.

Smykkedesign: Jeg har en BA i Jewellery, Silver Smithing and Allied Craft fra Sir John Cass Faculty of Art, Design and Architecture Guildhall University, London.

Jeg har været assistent for Guldsmed Mikala Djørup. Jeg har haft værksted i Athen, hvor jeg primært har fremstillet smykker i guld og sølv, men jeg har også arbejdet en del med at mixe med andre materialer, og i den forbindelse har jeg haft fornøjelsen af at ideudvikle fashion jewellery og accessories for andre designere.

Jeg er uddannet i London, og har boet der i mange år – efterfulgt af otte år i Athen. Disse mange forskellige kulturelle indtryk søger jeg ofte tilbage til i min designproces. Form, farver og æstetik fascinerer mig, og jeg finder selv inspiration i hverdagens små finurligheder, med en forkærlighed for lidt forfinede og skæve detaljer.

Det græske køkken: Madlavning har altid fyldt meget i vores hjem, og i løbet af årene i Grækenland opbyggede jeg en stor kærlighed til netop det græske køkken. Til at starte med var min inspirationskilde min skønne svigermor, men efterfølgende begyndte jeg at søge inspiration hos forskellige græske kokke for at få en forståelse for den moderne madlavning. Det er blevet til mange timer i køkkenet, både til hverdag men også til større komsammen med venner og familie.

Jeg er derudover så heldig, at min svigerfamilie i generationer har produceret deres egen olivenolie fra egne olivenlunde beliggende i Kalamata-egnen, og jeg har derigennem fået stor respekt og forståelse for hvilken betydning god kvalitetsolivenolie har for din madlavning.