Har du lyst til at finde ud af, at græsk mad er mere end souvlaki og tzatziki? Så er denne workshop lige dig. På kurset vil der blive introduceret og gennemgået forskellige græske retter, som vi efterfølgende sammen giver os i kast med at kokkerere. Nogle vil være genkendelige, måske fra en tur i det græske, mens andre vil være nye både i sammensætning og smage.
Nogle retter vil være med kød, mens andre primært er baseret på grøntsager, bælgfrugter, krydderier og urter og ikke mindst det grønne guld, olivenolie. Retterne i sig selv kan være ganske simple med få ingredienser, og om en ret lykkedes i smag og konsistens handler om tilberedning og tålmodighed – og selvfølgelig kærlighed til det at lave mad.
Vi skal arbejde i små grupper, hvor vi skal lave to til tre forskellige retter.
Det kan f.eks. være en dip, en hovedret og noget tredje, der passer til resten af menuen, som f.eks. bagt feta med honning og sesam eller spændende salater.
Kulturen omkring det at lave og indtage mad fylder meget i Grækenland, og underviseren vil med glæde dele ud af egne oplevelser og madglæde, så som små historier og anekdoter om hvor fra retterne kommer, og hvordan hver en egn har deres egen skjulte ingrediens, der til en hver tid vil få alle grækere til at mene, at retten smager bedst derfra, hvor de kommer.
Sidst men ikke mindst handler det selvfølgelig om, ligesom grækerne, at nyde maden vi har lavet sammen.
Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæde og evt. en god kniv.
Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.