Skip to content
Qigong – siddende og stående – workshop

Qigong – siddende og stående – workshop

Qigong er en blid træningsform, som har sin oprindelse i ældgammel kinesisk bevægelseskunst.

På dette hold undervises der både i Bone Marrow Cleansing (BMC), som udføres roligt siddende på gulvet eller på en stol, og i stående qigong-former, da disse supplerer hinanden på en god måde. På kinesisk hedder den siddende form, BMC, for xi sui jing. Xi betyder 'at vaske' og sui jing betyder knoglemarv, så formen handler om at rense og styrke vores knogler og knoglemarv.

Når vi bliver ældre bremses produktionen af nye blodlegemer. Men denne qigong-form forhindrer degeneration af knoglemarven, så produktionen af nye blodlegemer fortsætter i samme tempo, som da vi var yngre. Dermed renser og nærer vi vores hjerne. BMC giver os dyb ro og mental klarhed – og traditionelt indenfor kinesisk bevægelseslære siger man, at vi forlænger vores liv, og at vi kan holde os friske længere.

Øvelserne spreder varme og energi i hele kroppen, styrker vores immunsystem og nærer os fysisk og psykisk. Den reducerer træthed, afhjælper stress og bidrager til bedre søvn.

Vi slutter hver gang af med en guidet meditation.

Information

  • Dato 02.11.2024-02.11.2024
  • Adresse Magleblik Skole
    Sportsvej 15
    3300 Frederiksværk
  • Lokale Tumlesal
  • Bemærkninger Medbring: egen måtte, tæppe, en lille pude og drikkedunk. Find vej til Tumlesalen: Kør til parkering 5-6 og kør så langt du kan til højre. Gå af stien til højre rundt om skolen til du kommer til indgang 8.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 02.11.2024 09:00-10:30 Magleblik Skole Pia Hagensen
Pia Hagensen
Underviser

Pia Hagensen

Pia Hagensen er uddannet lærer og har dyrket Qi Gong gennem en årrække. Hun er uddannet Qi Gong instruktør ved Qigongzen academy.