Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Rundvisninger og ture hos FOF København

Marmorkirken – i franskmændenes fodspor i København

På denne tur sættes der fokus på den franske indflydelse i København i 1700-tallet. Vi starter turen på Kongens Nytorv, hvor vi hører om rytterstatuen af Christian den 5. og Det Thottske Palæ, der huser den franske ambassade. Derefter fortsætter vi til Amalienborg Slotsplads, hvor vi betragter den imponerende rytterstatue af Frederik den 5., der blev udført af den franske billedhugger Saly.

Frederikskirken, også kaldet Marmorkirken, blev påbegyndt af Nikolai Eigtved og videreført af den franske arkitekt Jardin, der blev hentet til Danmark og bragte nyklassicismen med sig. Kirken lå dog som en ruin i mange år, indtil industrimanden Tietgens købte området, og lod arkitekt Meldahl færdiggøre kirken. Marmorkirken er en stillekirke til bøn og refleksion, derfor fortælles der om kirkens historie og interiør udenfor, og vi besøger den bagefter i stilhed.

Værd at vide

Mødested: Foran Det Kongelige Teater, Kongens Nytorv.

Varighed: 1½ time.

Der er fri entre til Marmorkirken.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 26.05.2024 14:00-15:30 Det Kongelige Teater Kristina Junge Jørgensen
Kristina Junge Jørgensen
Underviser

Kristina Junge Jørgensen

Uddannelse: Kristina er cand.mag. i fransk og italiensk og autoriseret turistfører i København.

Undervisningserfaring: Kristina har været guide i København siden 2004, hvor hun guider danske og udenlandske gæster på byvandringer og museumsrundvisninger. Hun har mange års erfaring som rundviser, foredragsholder og underviser.