Skip to content

Hvordan kan vi åbne døren til fællesskabet?

Hvordan kan vi åbne døren til fællesskabet? De fleste har lyst til at møde andre mennesker om fælles interesser, fælles opgaver og fælles oplevelser. Alligevel føler over 10 % af Danmarks befolkning sig mere alene, end de selv ønsker at være, og næsten lige så mange føler sig decideret ensomme. Det vidner om, at det er svært for mange at træde ind i fællesskabet.

I samarbejde med Røde Kors Hovedstaden inviterer FOF København og Nordsjælland til samtale og debat om betydning for os mennesker i at være en del af fællesskaber, og hvordan vi kan blive endnu bedre til at skabe og træde ind fællesskaber.

Journalist Puk Elgård er moderator, og i panelet møder vi tre fagpersoner, der arbejder professionelt med fællesskaber inden for hvert deres fagområde: •

  • Frederik Svinth – samtalekort
  • Anette Prehn – fællessang
  • Mikkel Jacobsen – fællesspisning

Panelisterne vil give deres bud på betydningen af fællesskaber og fortælle mere om, hvor vejen til fællesskabet ligger inden for deres respektive områder.

Vi kommer også til at mærke fællesskabet gennem fællessang, når korleder Asker Hvidepil, som netop har startet FOF København og Nordsjællands nye Fællesskabskor, leder aftenens fællessang og sammen med Idasofie Hyldgaard fra Røde Kors Hovedstaden fortæller om koret og de mennesker, koret især rækker ud til.

Glæd dig til en aften med meget på hjerte, intentionen om at gøre en forskel – og ikke mindst sang og musik!

Moderator

Puk Elgård er journalist og har været tv-vært på DR og TV 2 siden 1995. Hun har skrevet flere bøger, bl.a. »Se mor, jeg danser« (2019), som giver et indblik i hendes opvækst. Puk Elgård kender danskerne rigtig godt. Hun har lavet programmer for dem og sammen med dem gennem tre generationer. Derfor er Puk Elgård ikke bange for at træde ind i de svære samtaler.

 

Panelet


Frederik Svinth.

Frederik Svinth er iværksætteren bag samtalekortene SNAK, forfatter og foredragsholder. Han er en levende formidler, der altid er i øjenhøjde med publikum og som gerne tager fat i allestedsnærværende og relevante emner. Frederik Svinth taler ud fra personlig erfaring, krydret med viden fra eksperter og tidens vigtige debatter.

 


Anette Prehn.

Anette Prehn er uddannet sociolog, forfatter, videnskabsformidler, foredragsholder og mor til HJERNESMART-universet, bl.a. »Hjernesmart ledelse« og »Hjernesmarte børn«. Anette Prehn holder foredrag og kurser for nogle af landets største virksomheder og organisationer. I bredere kredse er hun kendt for sin kærlighed til fællessang og sine sangforedrag »Forbundethedens fællessange«.

 


Mikkel Jacobsen.

Mikkel Jacobsen er ph.d. i madsociologi og lektor ved Københavns Professionshøjskole, hvor han bl.a. forsker og underviser i mad- og måltidskultur. Mikkel Jacobsen har tidligere arbejdet i Københavns Madhus og i Madkulturen, og han har været med til at starte Højskole uden Mure, ARLA-Madlejr, FOODJAM på Roskilde Festival, skolemadsprogrammerne EAT og Madskoler og er tidligere gæsteforsker ved UC Berkeley. Sammen med kokken Simon Milwertz har han skrevet bogen »SPIS – en bog om mad og oplevelser«.

 

Præsenteres i samarbejde med Røde Kors Hovedstaden

 

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 03.09.2024 19:00-21:00 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Flere foredragsholdere

Puk Elgård