Skip to content
Frederik Lindskov holder foredrag og byvandringer hos FOF København

Kunst på tværs med Frederik Lindskov

Hør om sæsonens kunstudstillinger i ord og billeder med kunsthistoriker Frederik Lindskov. I en række billedrige foredrag ser vi nærmere på nogle af de aktuelle kunstudstillinger i hovedstadsområdet. Du får introduktion til udvalgte udstillinger med nedslag i enkelte værker, så du har bedre grundlag for at se udstillingen på egen hånd.

16. oktober 2024: Den Hirschsprungske – Hvordan så kvindernes moderne gennembrud ud?

Det moderne Danmarks fødsel har hidtil været regnet som en epoke gjort af visionære mænd, skønt der (selvfølgelig) var en hel stribe toneangivende – men i dag oversete – kvinder fremme i tiden. Som led i ny forskning på området og med afsæt i for offentligheden indtil nu ukendte værker fremdrages bl.a. Anna Ancher, Augusta Dohlmann, Anna Sophie Petersen, Johanne Krebs og Sofie Holten.

11. december 2024: Louisiana – HAVET

I efterårets store temaudstilling om havet bevæger vi os i mere end én forstand ud på dybt vand. Vi besøger det hav, som så mange myter og eventyr er gjort af. Vi længes med søfareren, undersøger med havforskeren og begejstres med kunstneren. Havet er alt. Både livets rejse og den sidste rejse – både drømme og mareridt. Havet udgør trefjerdedel af klodens overflade, og alligevel kender vi det knapt nok.

12. marts 2025: Thorvaldsen – På rejse, med Thorvaldsen og hans venner

Velkommen indenfor på et af landets fineste museer hvor vi skal på rejse med Thorvaldsen og hans venner – bl.a. museets arkitekt M.G. Bindesbøll og maleren Martinus Rørbye. Sammen drog de på årelange rejser sydpå, til Sicilien, Napoli og Rom. Udstillingen kredser om kunstnerfællesskabet, dannelsesrejsen og mødet med fremmede kulturer, men undersøger også mere overordnet hvad det egentlig vil sige at rejse – både fysisk og mentalt – og om der er hold i udsagnet 'undervejs er altings mål'. Hvad fascinerede, hvad bekymrede og hvad var kunstnernes drømme gjort af i denne guldalder i dansk kunst?

9. april 2025: Christiansborg Slot – 25 år med H.M. Dronning Margrethes gobeliner

I anledningen af 25 års jubilæet for indvielsen af Bjørn Nørgaards 17 prægtige gobeliner til H.M. Dronning Margrethe, besøger vi riddersalen på Christiansborg, og går på opdagelse i mere end 1000 års danmarkshistorie. Det tog 60 vævere 10 år at færdigvæve Nørgaards komplekse billedunivers og fortættede persongalleri, og således betragtes gobelinerne i dag nu selv som et stykke danmarkshistorie.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 16.10.2024 10:00-12:00 Lyngby, Jernbanepladsen Frederik Lindskov
2 Onsdag 11.12.2024 10:00-12:00 Lyngby, Jernbanepladsen Frederik Lindskov
3 Onsdag 12.03.2025 10:00-12:00 Lyngby, Jernbanepladsen Frederik Lindskov
Se alle Se færre
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.