Invitér børnene med i køkkenet eller overrask dem med disse søde cupcakes.
55g smør
155g skyr
75 g mel
1/2 teske bagepulver
1/4 teske natron
75g sukker
1 æg
10g mælk
20g havregryn
250g smør (blødt)
250g flormelis
5g vaniljesukker
55g mælk
Blå frugtfarve
Mørk chokolade (til øjne)
Mini skumfiduser (til øjne)
Lille cookie (til mund)
Se fremgangsmåde i videoen herunder eller læs trin for trin guiden.
Forvarm ovnen på 190 grader.
Læg 55 g blødt smør til side og 155 g skyr.
Sigt 75 g mel, en halv teske bagepulver og en kvart teske natron ned i en tom skål.
I en ny skål blander du smørret med 75 g sukker. Rør ingredienserne godt sammen. Tilsæt 1 æg, skyr og 10 g mælk. Bland til sidst 20 g havregryn i dejen. Tilsæt den sigtede melblanding og rør til dejen er fast.
Gør cupcakes-formene klar og fyld dejen i formene. Fyld kun formene 2/3 op - så er der plads til at kagerne kan hæve.
Sæt kagerne i ovnen i 20 minutter og juster varmen til 180 grader.
Til frostingen skal du bruge 250 g blødt smør. Tilsæt 250 g sigtet flormelis og 5 g vaniljesukker. Rør blandingen godt sammen.
Tilsæt 55 g mælk og rør indtil frostingen er blevet cremet. Tilsæt en knivspids blå farvestof. Rør indtil frostingen har en klar blå farve.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist. Fyld frostingen i en sprøjtepose. Sprøjt frostingen på kagen. Jævn frostingen ud, så den dækker hele kagen. Sæt kagerne i køleskabet i 20 minutter.
Lav en sprække i kagen og placér en lille cookie i den. Brug en sprøjtepose med stjerneformet tylle til at dekorere kagen.
Smelt lidt mørk chokolade i en kasserolle. Fyld den smeltede chokolade i en sprøjtepose. Halvér en skumfidus og sprøjt chokolade på, så det ligner øjne. Placér øjnene på kagen.
Voila!