Prøv denne version af en klassisk, dansk ret, farserede porrer. Vores underviser og kok Paw Nielsen har moderniseret retten, så du kan nyde godt af den i mange år endnu.
2 porre
200 g. hakket kalv og flæsk
rasp
2 æg
1 spsk. mel
lidt mælk
salt
Kødet røres sejt med salt, mens der røres i farsen tilsættes mel, æg og mælk i nævnte rækkefølge, og når farsen har en lind og ensartet konsistens stilles den til side.
Porrerne klargøres, skæres ud i ønskede størrelser og pocheres i let saltet vand til de er møre.
Smør en klat fars ud på et passende stykke bagepapir, læg porrestykkerne på farsen og rul derefter papiret og farsen stramt om porrestykkerne. Brug evt. også film som yderste lag, for at kunne stramme pakkerne helt tæt.
De farserede porre-pakker pocheres i vand, til farsen er færdig tilberedt og de farserede porrer kan nu pakkes ud af film og bagepapir, og paneres i æg og rasp og steges gyldne i smør.
De farserede porrer serveres med frisk timian, syltet rødløg og en lys sauce.