Dyk ned i den fortryllende verden af italiensk madkunst, udforsk autentiske opskrifter og opdag smagfulde ingredienser. Du kender sikkert til flere lækre italienske retter, der vil forvandle dine måltider til gastronomiske oplevelser. Har du måske lyst til at prøve den populære pasta ret gnocchi alla romana samt den søde panna cotta-dessert, så får du her opskrifterne så du selv kan rekreere dem i dit eget køkken. Buon appetito!
Opskrifterne er lavet af vores madunderviser Paw Nielsen, der tidligere har været restaurantchef og tv-kok på DR. Derudover underviser han i en lang række forskellige madkurser og holder også ølsmagninger. Paw har en gastronomuddannelse samt kellneruddannelse (øl-sommelier).
Kunne du tænke dig at gå mere i dybden med teknikker og smage, så kan du finde alle kurser med Paw her: Madkurser med Paw Nielsen.
Retten:
Tomatsovs:
Kog mælken op i en gryde sammen med halvdelen af smørret og salt. Tilsæt semolina-mel under piskning, og lad blandingen koge roligt i ca. 8-10 min., mens du hele tiden pisker/rører.
Tag gryden af varmen, og lad det køle lidt. Rør æggeblommerne og halvdelen af den revede parmesan grundigt ind i blandingen, og smag til med salt og peber.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være jævnt tyk – ca. 1 cm. Lad den køle af, og udstik derpå cirkler på ca. 3-4 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med det resterende smeltede smør. Til sidst drysser du dem med resten af parmesanen.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til overfladen er gylden. Server dem med tomatsauce og ekstra revet parmesan.
Hak løg og hvidløg, og steg dem ved middelhøj varme på en pande i olivenolie. Når løgene begynder at tage farve, tilsættes tomatkoncentrat, som steges med i et minuts tid. Tilsæt de hakkede tomater og timian, og lad saucen koge ind til den bliver tæt i konsistensen. Smag til med salt, peber og sukker.
Desserten:
Blød husblas op i koldt vand.
Kom fløde, sukker og vaniljesukker i en gryde. Kog det stille op og tag gryden af blusset.
Tag husblas, pres den fri for vand og pisk det i den varme fløde.
Hæld fløden gennem en sigte over i portionsskåle og stil dem i køleskabet. De skal stå et par timer eller tre.
Velbekomme!