Skip to content

Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.

Røde thai linsefrikadeller

Lav mad med bælgfrugter

Lav mad med bælgfrugter

I anledningen af Bælgfrugternes Dag den 10. februar, sætter vi fokus på den sunde spise. Savner du inspiration til at lave mere mad med bælgfrugter? Prøv opskriften på saftige røde thai linsefrikadeller – det er både godt for din krop og grønne samvittighed. 

Vi er vilde med bælgfrugter! Bælgfrugter har et højt indhold af protein. De er rige på kostfibre, vitaminer og mineraler og har et lavt indhold af kalorier. Desuden er bælgfrugten en bæredygtig og klimavenlig spise, der har et lavt CO2-aftryk. Og så smager den skønt i mange forskellige retter.

FN valgte i 2019 at dedikere 10. februar hvert år til Bælgfrugternes Dag. En international dag med dét formål at sætte fokus på bælgfrugternes potentiale. Ved at dyrke og spise flere bælgfrugter når vi nemlig tættere på to af FN’s verdensmål – at udrydde sult og at bremse klimaforandringerne.

Liv Teilmann er underviser hos FOF København, og hun brænder for at sprede budskabet om bælgfrugternes fantastiske egenskaber. På www.linseliv.dk deler hun ud af sine opskrifter og på sine kurser hos FOF København underviser hun i bagning med bælgfrugter og de mange måder man kan bruge kikærter på.

Prøv Livs opskrift på saftige røde thai linsefrikadeller med et asiatisk twist. De smager fantastisk som en lille snack eller sammen med skønne salater eller i dit pitabrød.

Røde thai linsefrikadeller

Ingredienser

  • 200 g røde splitlinser
  • 3-4 forårsløg
  • 1 tsk. chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 spsk. soya
  • 2 spsk. rød karry
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • salt og peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

Kog linserne i ca. 10 minutter. De må ikke koge helt ud – der skal stadig være lidt bid i. Når linserne er færdigkogt, hældes overskydende vand fra. Skær forårsløg i ringe, hak chili fint, pres hvidløg, riv ingefær, og vend alle disse ingredienser i en skål med linserne. Vend derefter soya og rød karry i.

Rør æg i og herefter mel, så det bliver til en samlet fars. Tilsæt salt og peber efter smag.

Varm en pande op med olie og steg som flade frikadeller.

Når du har smagt de skønne frikadeller, kan du tilmelde dig Livs hold herunder og få endnu mere inspiration til at spise flere bælgfrugter.

God bælgfrugternes dag!