Skip to content

Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.

Lær at lave den koreanske japchae her!

Opskrift på lækker japchae

Koreansk japchae (lun nudelsalat)

Kender du den lækre koreanske nudelret japchae? Retten kan både laves med og uden kød, og her får du opskriften uden kød, så du nemt selv kan tilpasse den til dine ønsker. Du kan f.eks. inkludere strimler af marineret kød og strimler af stegt æggeblomme. Japachae fungerer derfor nemt både som en hovedret og som smagfuld og mættende tilbehør.

 

Underviser Pernille Son Paulsen

Opskriften er lavet af vores madunderviser Pernille Son Paulsen, der bl.a. underviser i koreansk madlavning. Pernille er uddannet gourmetslagter og pølsemager, og hun har undervist i madformidling på aftenskole, til madfestivaler og kulturarrangementer. Hun laver bl.a. fusions-produkter med asiatiske smage og med inspiration fra det koreanske køkken – men også inspireret af 13 års udenlandserfaring i 7 forskellige lande.

Pernille Son Paulsen – underviser hos FOF København

Glæd dig til at smage Pernilles skønne version af japchae. Hvis du har lyst til at gå mere i dybden med de dejlige koreanske smage, kan du finde kurser med Pernille her: Kurser med Pernille Son Paulsen.

 

Ingredienser

Retten:

  • 250 gram koreanske glasnudler lavet på søde kartofler
  • 110 gram spinat
  • 100 gram svampe i tynde skriver
  • 1⁄2 løg snittet i tynde strimler
  • 1 gulerod skåret i tændstikker (julienne)
  • 1⁄4 peberfrugt (gerne rød eller gul) skåret i tændstikker (julienne)

Marinaden:

  • 4 spiseske soyasovs
  • 1 spiseske honning
  • 1 spiseske sukker
  • 1 spiseske sesamolie
  • 1⁄2 teske sort peber
  • 1 fed fint hakket hvidløg

Pynt:

  • Sesamfrø

 

Lær at lave den koreanske japchae her!

Fremgangsmåde:

Bring en mellemstor gryde med vand i kog. Stil en stor skål frem, hvor alle ingredienserne senere blandes sammen, når de er færdigtilberedte.

Start med først at blanchere spinaten. Spinaten blancheres og skylles kort i koldt vand. Presses derefter forsigtigt for at få det meste vand ud, men uden at ødelægge fibrene. Læg det i skålen.

Kog nudlerne i 7 minutter (eller efter anvisning). Tilsæt evt. 1 spiseske soya til vandet for at give nudlerne farve.

Mens du venter på, at nudlerne er færdige, kan du blande marinaden.

Når nudlerne er færdige hældes vandet fra og skylles kort under koldt vand. Nudlerne kan med fordel klippes lidt kortere, da de ofte er meget lange, for så er de nemmere at blande sammen med de øvrige grøntsager.

Nudlerne lægges i skålen med spinaten, og 2/3 dele af marinaden hældes over og vendes i nudlerne og spinaten.

Snit og skær de øvrige grøntsager (svampe, løg, gulerod og peberfrugt). Grøntsagerne steges på pande, hver slags for sig, da de har forskellige tilberedningstider. Derudover vil man gerne beholde hver grønsags individuelle smag og tekstur. Steg svampe 3 min., gulerødder 2-3 min., løg 2 min. og peberfrugt 2 min.

De stegte grøntsager lægges løbende i skålen med nudlerne og spinaten, når de er stegt. Når alle grøntsager er stegt, og det hele er lagt over i skålen tilsættes den sidste 1/3 af marinaden, og det hele vendes sammen.

Pyntes med sesamfrø, som du evt. kan riste først.

Velbekomme!