Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.
Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.
FOF København og Nordsjællands madunderviser Paw Nielsen har tidligere rullet over skærmen på DR1 i programmet »Gamle mænd i nye forklæder«. Her havde han til opgave at lære fire ældre herre at lave mad helt fra bunden.
Paw har altid været vild med at lave mad og er særligt fascineret af at skabe simple retter:
”Jeg kan li’ at lave mad med masser af velsmag og gode råvarer, og jeg holder meget af, når få ingredienser spiller sammen. Og tilsmagning skal stå som en overskrift over det hele”, fortæller Paw og pifter, mens han peger med hænderne, ”gode råvarer og tilsmagning er det vigtigste!”
Bare tænd komfuret og gå i gang
Paw elsker at undervise og ser ikke sin viden, som hemmelige tricks, han skal beholde for sig selv.
”Jeg nyder at lære fra mig og dele mine erfaringer med andre. Når folk kommer tilbage efter at have været på madkursus og fortæller, hvor meget glæde de har haft af opskrifter og fifs, så giver det hele bare mening for mig. F.eks. var der en fra mit sovsehold, der aldrig har kunnet lave sovs, og han kom glad og fortalte, at nu laver han sovs hver dag derhjemme”.
De nemmeste at undervise er tit børnene, fordi de voksne er bange for at gøre noget forkert.
”Børnene er bare stjerner i min verden! De er super fede at arbejde med. De kører bare på med 120 i timen og prøver sig frem. Det kunne mange af os lære af. Man skal i det hele taget ikke være bange for at prøve noget nyt. Bare tænd komfuret og gå i gang,” siger Paw med et stort smil.
Paw Nielsen har tidligere været restaurantchef og har udover at uddanne sig til kok også taget den professionelle øluddannelse som kellner. I dette foråret 2022 underviser Paw bl.a. i fisk og skaldyr, bøf bearnaise og ølsmagning, hvor man får en basisviden om forskellige øltyper.