Skip to content

Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.

Foto kursus og workshops hos FOF København

Cyanotypi – introduktion

Cyanotypi er en gammel fotografisk teknik, hvor lysfølsom emulsion eksponeres i sollys eller ved brug af kunstigt UV-lys. Ved at placere objekter som f.eks. plantedele direkte på papir, klargjort med emulsion, opnår man en gengivelse af motivet.

Cyanotypi er nemt, sjovt, giver hurtigt fine resultater og kan uden det store udstyr fortsættes hjemme i privaten efter endt kursus.

I løbet af dagen arbejder vi med:

  • at blande kemien, som bruges i den lysfølsomme emulsion
  • at fremstille cyanotypier med forskellige papirkvaliteter
  • at afprøve eksponeringstider i forhold til vejrtypen den pågældende dag (evt. med UV-lamper, hvis det er for mørkt i vejret)
  • at eksperimentere og få fod på teknikken

Information

  • Dato 09.08.2025-10.08.2025
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 5 (baghus)
  • Bemærkninger Medbring akvarelpapir og evt. forskellige andre papirtyper, du har lyst at arbejde med. Udgift til fælles materialer på 100 kr. afregnes med underviser den første dag.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 09.08.2025 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Miriam Hinman Nielsen
2 Søndag 10.08.2025 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Miriam Hinman Nielsen
Underviser

Miriam Hinman Nielsen

Uddannelse: Jeg er uddannet fra Fatamorgana og i visuel antropologi fra University of London (MA) og Københavns Universitet (BA).

Andre faglige kvalifikationer: Jeg arbejder primært med fotografi, installation, tryk og skulptur. Værkerne kombinerer fotografiske fragmenter, serigrafisk tryk, digital tegning, gips og metal. Gennem manipuleringer skaber jeg fotografiske abstraktioner, der på én gang er intuitive og samtidig har deres helt egen formmæssige systematik. Værkerne udforsker feltet mellem det flade og det rumlige – og det velkendte og det fremmede. Det, der optager mig, er fotografiets materielle egenskaber og potentiale til at skabe fiktive og abstrakte rum. Jeg har udstillet i en lang række sammenhænge gennem de sidste 15 år, bl.a. i Format Art Space, Danske Grafikeres Hus (2022), Galleri Format, Malmø, SE (2021), NW Gallery, København (2020), Carlsberg Byens Galleri og Fotosalon (2019), Museum of Goa, Indien (2019), Atelier NOUA, Norge (2019). Copenhagen Photo Festival, den kuraterede udstilling (2018). Jeg har desuden en baggrund i kuratering og har kurateret en lang række udstillinger af samtidskunst og især kunstfotografi.

Undervisningserfaring: Jeg holder meget af at undervise i både kreative processer, teknik og teori og har en ambition om at min undervisning inspirerer og muliggør udvikling af den enkeltes potentiale. Jeg har især undervist voksne og unge på Vera Kunstskole, talentskolen i Næstved, hold i eget regi på Prospect Space Gallery og senest fungeret som censor på Fotografisk Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Se mere på: miriamnielsen.dk