Skip to content
Skrivekursus med Helle Smedegaard hos FOF København

Dit livs historier – begyndere og øvede

Du er enestående! Måske er du også almindelig, men du er den eneste, der har levet lige præcis dit liv, kæmpet dine kampe og opnået dine succeser. Det vil være trist, hvis historierne fra dit liv går i glemmebogen.

På dette kursus får du hjælp til at komme i gang med at skrive historierne fra dit liv – eller hjælp til at skrive videre på de historier, som ligger og venter i skrivebordsskuffen. Vi skriver til børn, børnebørn og familien – og til os selv. Du får inspiration til at tænke i struktur, fif til det sproglige og til at skrive, så du fremstår som et levende menneske.

Der er ikke én rigtig måde at skrive livshistorie på – nogle vil gerne skrive om hele livet, andre vil fortælle historier fra barndommen, og for andre er det sjovest at arbejde med korte tekster til fotos. Uanset hvad du foretrækker, er der inspiration til dig på kurset. Det hele foregår i en hyggelig stemning, hvor vi bliver inspireret af hinandens historier. 

Værd at vide

Holdet er både for begyndere og for dem, der allerede er godt i gang med at skrive. På hver kursusgang vil der være et fælles inspirationsoplæg og tid til at skrive selv. Vi vil også – i trygge rammer med aftalte spilleregler – høre små bidder af hinandens historier. 

For at alle kursister kan få en god start på deres skriveprojekt har deltagerne herudover mulighed for at vælge mellem yderligere et oplæg fra underviseren især rettet til dem, som lige er begyndt at skrive – eller en ekstra skriveøvelse, som især er tænkt til de erfarne.

Før undervisningen kan du finde inspiration i de to artikler Giver det mening at bruge tid på at skrive om sit liv? og 6 tips til at skrive livshistorie, som underviser Helle Smedsgaard har skrevet.

Medbring

Bærbar computer med strømforsyning og forlængerledning – eller papir og blyant.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 22.02.2024 10:00-13:30 FOF Hellerup St. Helle Smedsgaard
2 Torsdag 07.03.2024 10:00-13:30 FOF Hellerup St. Helle Smedsgaard
3 Torsdag 21.03.2024 10:00-13:30 FOF Hellerup St. Helle Smedsgaard
Se alle Se færre
Helle Smedsgaard
Underviser

Helle Smedsgaard

Uddannelse og erfaring: Jeg har skrevet som barn, ung og voksen. Jeg har skrevet privat og til næsten alle målgrupper i arbejdssammenhæng, og nu underviser jeg i at skrive livshistorie samt skriver livshistorie for private, som ikke selv har lyst til at skrive deres historie. Jeg har været leder i organisationer og offentlige institutioner i mere end 20 år og trækker i min undervisning på min erfaring i at skrive samt erfaring i at strukturere, holde oplæg, facilitere samt at se den enkeltes behov.

Jeg er uddannet civilingeniør og har herudover en HD-uddannelse i organisation, en diplomuddannelse i ledelse og en coachuddannelse. Læs mere om mig: www.HelleSmedsgaard.dk.

Udtalelser: Har du svært ved at komme i gang med at skrive om dit liv – så meld dig til et skrivekursus hos Helle Smedsgaard. Så inspirerende!

Helle er meget inspirerende og har nogle rigtig gode plancher til at sætte gang i skrivningen om ens liv. Kurset gav en inspiration langt over forventning. Det var en fantastisk oplevelse at høre, hvad de andre havde at fortælle, hvilket også hjalp på hukommelsen, fordi vi kunne huske oplevelser fra en fælles periode.

Jeg har nydt at deltage på dit hold. Du er en inspirerende underviser, og du har forstået at ryste os sammen og gøre os trygge, så vi turde læse endog meget personlige beretninger op over for hinanden.