In the spring of 2023 we did the course in English (and Danish). If you are English speaking and interested in joining the Artistic Community, please don't hesitate to contact the teachers on by phone or email.
Vi inviterer kreative voksne, uanset alder og baggrund, til at være en del af det kunstneriske fællesskab. Over otte aftener går vi ind i den skabende proces og starter en åben samtale om, hvilken rolle kunsten indtager i vores liv og i samfundet. Kurset afsluttes med en fælles gruppeudstilling, skabt og kurateret af hele holdet.
Kursets fokus er både det kunstneriske arbejde, vi selv skaber, og også andre kunstneres værker og større samfundstematikker som påvirker kunsten. Vi vil fokusere på de forskellige dele af en proces, når et værk og en udstilling bliver til: research, idé, udvælgelse, sammensætning af materialer, bearbejdelse, kontekst, arbejdsmetoder, kuratering, formidling m.m.
Vi vil lave øvelser, materiale-studier, opsætte dogmer, tage på inspirationsture og arbejde i værkstedsrummet. Vi laver også kritik-grupper, en-til-en vejledning og diskussioner. Det fælles endemål er at skabe en gruppeudstilling, der åbner ved kursets afslutning. I fællesskab skal vi finde et udstillingsrum, lave informationsmateriale og skabe netop dén fernisering, som fællesskabet ønsker. På kurset vil vi arbejde med skabelsen af værkerne til udstillingen, men for at nå helt i mål kan det være nødvendigt også at arbejde udenfor kursustidspunkterne.
Derudover vil en gruppe af kunstnere deltage som gæster i fællesskabet. De vil fortælle om deres arbejdsproces og spare med os om de værker, der er ved at blive til.
Kurset er for dig, der har lyst til at udforske og udfordre egen og andres kunst og proces. Vi ønsker at skabe et åbent fællesskab, hvor vi inden for kursets struktur samskaber en kunstnerisk proces og dialog. Der er ingen krav om tidligere erfaring med kunstnerisk arbejde.
Basismaterialer er inkluderet i kursusprisen. Yderligere indkøb af materialer aftales individuelt på kurset.
Kurset afholdes af billedkunstneren Emma Sofie Rosendal og Mia Carl, uddannet fra Kunstakademiet i Bergen, Institut for Samtidskunst i 2021. I efteråret 2022 afholdt de for første gang kurset »Et kunstnerisk Fællesskab«. Tidligere, har de begge haft omfattende erfaring med organiseringsopgaver i en kreativ kontekst, faciliteret faglige workshops, udført gruppeinterviews og fokusgrupper – og været i længere 1-1 sparringsforløb om udvikling af tekst- og kunstværker.
Da vi i efteråret 2022 afholdt kurset havde vi inviteret fire billedkunstnere til at deltage i fællesskabet. Gæstelærerne til forårets kursus i 2023 er endnu ikke fastlagt. I 2022 deltog:
Nicolai arbejder primært med performance og skulptur og bruger bl.a. readymades, voks, træ, aluminium og metal til at skabe energiske værker om identitet, nostalgi, barndom og queerness
Nicolai blev i 2020 bachelor i kunst fra akademiet i Bergen.
Instagram: nicolai_risbjerg
Christine skaber konceptuelle skulpturer, videoinstallationer og fotografier med udgangspunkt i balanceforhold mellem menneskelige mønstre og erfaringer. Ved siden af sin kunstneriske praksis, kuratorer og arrangere Christine udstillinger og forsøger altid at tage del i at skabe mere kunst og flere fællesskaber.
Christine Due har en bachelor i kunst og er ved at færdiggøre sit speciale i Moderne kultur ved Københavns Universitet.
Instagram: christinedue_
Clara skaber tekst og publikationer ved siden af hende installationer hvor både lyd, tekst og skulpturelle elementer mødes i en poetisk sammensmeltning. Værkerne udspringer ofte fra en forskning i stemme og sprog.
Clara er lige nu i gang med sin Master ved Malmø Kunstakademi.
Instagram: claramosconi
Simon Sebastian skaber sine skulpturer, collager og malerier med stor energi, og bruger særligt materialer han finder og genbruger fra byrummet. Han har desuden lavet flere store installationer i kollektiver i det offentlige rum.
Simon Sebastian er uddannet fra Bergen og Paris.
Instagram: simonsebastianstudio