Skip to content
Kreativt kursus: intarsia med strå hos FOF København

Intarsia med strå

Dette kursus vil indføre dig i, hvordan du anvender intarsia med strå på en måde, der kombinerer elegance med håndværksmæssig dygtighed.

Intarsia har rødder tilbage til 1700-tallets Frankrig og er endnu aldrig blevet præsenteret i Danmark. Intarsia med strå er et håndværk, der benytter farvede rugstrå til at skabe overflader, der har en særlig evne til at reflektere lys.

På holdet udforsker vi teknikker såsom at forberede stråene og skabe mønstre. Håndværket er let at gå til, og det kræver kun simple værktøjer. Det vil være oplagt for dig selv at prøve kræfter med at lave et skrin, en bakke eller en æske, men der er også mulighed for f.eks. at lave billeder, hvis det er det, du brænder for.

Medbring

Du må gerne medbringe hobbykniv, stållineal og en lille bakke eller en træboks, som kan "udsmykkes". Øvrige udgifter til materialer er inkluderet i kursusprisen.

Intarsia arbejde med strå hos FOF København
 Arbejdsprocessen.

Færdige Intarsia med strå produkter
Det færdige mesterværk.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 02.06.2024 10:00-16:15 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Alberte Westergaard Svendsen
2 Søndag 09.06.2024 10:00-16:15 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Alberte Westergaard Svendsen
Alberte Westergaard Svendsen
Underviser

Alberte Westergaard Svendsen

Uddannelse: Jeg er uddannet møbelsnedker fra Københavns Møbelsnedkeri i 2022 og blev udmærket med sølvmedalje.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har en stor kærlighed og interesse for træfagene. Sideløbende med mit arbejde som snedker har jeg opsøgt og fordybet mig i gamle håndværk som træsnit, intarsia og udsmykning af møbler. Jeg kan lide at kombinere det traditionelle med det moderne, og gennem arbejde i Paris og Japan har jeg også opnået et andet perspektiv og udsyn på snedkerfaget. Mine kurser henvender sig til dig, der har lyst til at skabe noget i træ uanset niveau og erfaring.

Undervisningserfaring: Jeg har erfaring med undervisningsforløb inden for design og snedkeri, hvor jeg har håndteret store grupper af elever, der alle arbejdede på forskellige projekter. Jeg er vant til at bevare ro og overblik, og det er en prioritet for mig, at alle kursister føler sig trygge ved at stille spørgsmål, selv når der er travlt. I kan forvente en underviser, der støtter og opmuntrer til fordybelse og faglig udvikling. Jeg hjælper gerne med at udfolde dine egne projekter eller kommer med ideer, hvis du ikke ved, hvor du skal begynde.

Se evt. mere på instagram.com/alberte_svendsen_.