I Champagne har der efterhånden udviklet sig en slags David mod Goliath-kamp mellem de store traditionelle huse og de små selvstændige bønder, også kaldet bonde-champagner, grower-champagner eller domaine-champagner.
De små udfordrer de store ved kun at lave champagne fra egne marker, hvorved de er i fuld kontrol og kan holde en høj kvalitet. De har mere kant og individualitet end de store huse, men kan også svinge mere fra den ene aftapning/årgang til den anden modsat de store huse, som råder over større mængder og ældre årgange, og holder en 'hus-stil' og kvalitet, der er mere ensartet.
Men hvad er op og ned i Champagne i 2025 – hvem laver de bedste bobler af de store huse og de små bønder? Og hvor får man mest value for money?
I en slags duel på bobler smager vi gode og typiske champagner fra begge kategorier, og vi kommer også ind på Champagnens historie og de særlige fremstillingsteknikker.
Et godt, moderne champagneglas – eventuelt et tulipanformet hvidvinsglas.