På denne rundtur i Italien prøver vi at få styr på italiensk vin én gang for alle.
I 'gamle dage' havde Frankrig førertrøjen på, når det handlede om, hvilket land Danmark importerede mest vin fra. Men i dag indtager Italien en klar førsteplads langt foran Frankrig, når det handler om mængder, og Frankrig kæmper hvert år for at ligge på andenpladsen. Dog er den samlede værdi af den franske vin højere end værdien af den italienske.
Italien er også verdens største vinproducerende land, men mange synes stadig, at Italien er et svært vinland, fordi der er så mange forskellige, lokale druer, som man aldrig har hørt om, ligesom der kan være stor forskel på f.eks. en amarone eller barolo til 100 kr. og én til 500 kr. De hedder det samme, men smager meget forskelligt.
Vi smager i alt syv vine fra bl.a. Barolo, Brunello di Montalcino, Chianti, Valpolicella (Amarone), Alto Adige, Toskana og Apulien – seks røde og én hvidvin (fordi Italien mest er et rødvinsland).
Gode, store vinglas til eget brug.